Tarih: 02.11.2022 18:38

Iletisim Baskanligi 'Afet' sahalarinda haberciligi konustu

Facebook Twitter Linked-in

ANKARA (IGFA) - Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi’nda düzenlenen panelin moderatörlügünü yapan Iletisim Baskanligi Basin-Yayin Dairesi Baskani Büsra Karaduman Aktuna, afet sahalarinda yapilan habercilikte tam ve hizli koordinasyonun önemine dikkati çekti.

Afet ve savas sahasinda yapilan haberciligin benzerligine isaret eden Aktuna, "Afet sahalarinda objektif habercilik yapmak çok degerli fakat bir o kadar da zor. Bir yandan meslegin etik kurallarina uymaya çalisacaksiniz diger yandan saglikli haber verebilmek için kendi sagliginizi korumaya gayret edeceksiniz." degerlendirmesinde bulundu.

Küresel iklim degisikligine de deginen Aktuna, günlük hayat pratiklerimizi degistirebilmek için haberciler tarafindan sahadan çok güçlü çok kareler paylasildigini söyledi.

"UZAKTAN AFET HABERCILIGI OLMAZ"

Iletisim Baskanligi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre Anadolu Ajansi Görsel Haberler Yayin Yönetmeni Firat Yurdakul da konusmasinda, "Gördüklerinize mi, duyduklariniza mi, okuduklariniza mi daha çok inaniyorsunuz?" diye sorarak basladi. Yurdakul, "Biz buradan yola çikiyoruz. Savas muhabirligi için de afet muhabirligi için de ayni seyi söyleyebilirim." dedi.

Gazetecilerin, afetzedelerle okuyucu ve izleyici arasindaki en güçlü enformasyon kaynagi ve dogru bilgiyi vermekle yükümlü olan kisiler oldugunu belirten Yurdakul, savas ve afet muhabirliginin uzaktan yapilmasinin mümkün olmadigini vurguladi.

Afet habercisinin en önemli ve ilk vazifesinin kendisini korumak oldugunu, aksi durumda insanlara dogru enformasyonu ulastirma imkâninin olmayacagini ifade eden Yurdakul, görevi sirasinda yasamini yitiren Sebahattin Yilmaz, Cem Emir ve Abdülkadir Nisanci'ya rahmet diledi.

Yurdakul, gazetecinin, habercilik sirasinda "etki, yakinlik, duygu, sira disilik, zamanindalik" gibi basliklara odaklandigini kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —