Konak’ta Spor Müzesi Kuruluyor

Konak Belediyesi Izmir’e bir butik müze daha kazandirmak için harekete geçti. Spor yazarlariyla bir araya gelen Konak Belediye Baskani Abdül Batur, sanli bir spor tarihi olan Izmir’e bir spor müzesi kazandirmanin, Izmir sporunun degerli isimlerinin, yasan

Güncel 2.11.2022 11:31:00 0
Konak’ta Spor Müzesi Kuruluyor

Konak Belediyesi Izmir’e bir butik müze daha kazandirmak için harekete geçti. Spor yazarlariyla bir araya gelen Konak Belediye Baskani Abdül Batur, sanli bir spor tarihi olan Izmir’e bir spor müzesi kazandirmanin, Izmir sporunun degerli isimlerinin, yasanmis zaferlerin, uluslararasi basarilarin gelecek kusaklara tasinmasinda önemli yeri olacagini ifade etti.

 

Konak Belediye Baskani Abdül Batur, spor yazarlarini konuk etti. Gazeteci, yazar Okan Yüksel, Izmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Esat Erçetingöz, Türkiye Spor Yazarlari Dernegi temsilcisi Suavi Yardimoglu, gazeteci Ibrahim Irmak, spor yazari Metin Aydinoglu, gazeteci Atilla Köprülüoglu ve gazeteci, yazar Yildiz Aktas’in katildigi toplantida, Izmir’in spor tarihinin yer alacagi bir müze için çalismalara baslandi. Izmir’in spor tarihi, kupalar, belgeler ve Izmir’de spora dair materyallerin yer alacagi müzenin hazirliklari için bir an önce harekete geçeceklerini belirten Baskan Batur, “Böyle bir müzeyi Izmir’e kazandiracagimiz için mutluyuz. Degerli spor insanlari, basta Okan Yüksel Agabeyim olmak üzere, ellerindeki arsivi de spor müzemizde kullanmak üzere verecekler” dedi.

 

Spordaki basarilar gelecek kusaklara aktarilacak

Kendisinin de hem oyuncu hem yönetici olarak bir spor geçmisi oldugunu ve Konak’ta çocuklarin, gençlerin spor yaparak büyümesi için çalistiklarini söyleyen Baskan Batur, sözlerini söyle sürdürdü:

 

“Geçtigimiz günlerde hem Izmir Karikatür Müzemiz yeni yerinde hizmete basladi, hem de Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzemiz yenilenmis haliyle ilk sergisinin kapilarini açti. Mimar bir belediye baskani olarak bir Mimarlik Müzesini de kente kazandiracagimizi biliyorsunuz. Ayni zamanda hem oyuncu hem yönetici olarak spordan gelen bir belediye baskaniyim da. Izmir’in sayisiz basariya sahip spor tarihini, yetenekleriyle oldugu kadar kisilikleriyle de örnek olan spor insanlarini, özellikle gelecek kusaklara da ulasacak sekilde bir müze çatisinda Konak’a kazandirmak bizim için de gurur kaynagi olacak.”


Pazartesi 29.3 ° / 20.3 °
Salı 25.1 ° / 18.2 °
Çarşamba 23.6 ° / 16.8 °