KARABURUN VE MORDOGAN, 100’ÜNCÜ YIL COSKUSUNA HAZIR

Izmir’de isgal güçlerinin denize döküldügü en son nokta olan Mordogan ve Karaburun, kurtulusun 100’üncü yilini coskuyla kutlamaya hazirlaniyor.

Kültür-Sanat 15.09.2022 12:17:49 0
KARABURUN VE MORDOGAN, 100’ÜNCÜ YIL COSKUSUNA HAZIR

Izmir’de isgal güçlerinin denize döküldügü en son nokta olan Mordogan ve Karaburun, kurtulusun 100’üncü yilini coskuyla kutlamaya hazirlaniyor.

16 Eylül’de Mordogan’da, 17 Eylül’de Karaburun’da düzenlenecek 100’üncü Kurtulus Günü etkinlikleri kapsaminda konserler ve fener alayi kortejleri gerçeklestirilecek.

MORDOGAN’DA ÖYKÜ GÜRMAN SAHNE ALACAK

Karaburun Belediye Baskani Ilkay Girgin Erdogan, Kurtulus Günü etkinliklerinin, 16 Eylül Cuma günü saat 19.00’da Mordogan’da bando esliginde kortej ve fener alayi ile baslayacagini, ayni gece saat 20.00’de Izmir Büyüksehir Belediyesi Pop Orkestrasi Konseri ve Türk pop müziginin sevilen sesi Öykü Gürman konserleri ile devam edecegini söyledi.

KARABURUN’DA BÜLENT ORTAÇGIL, MÜZIKSEVERLER ILE BULUSACAK 

Karaburun’un 100’üncü Kurtulus Günü kutlamalari ise 17 Eylül Cumartesi günü saat 14.00’de ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydani’ndaki Atatürk Aniti’na çelenk konulmasi ve saygi durusu ile baslayacak. Zeybek ve bando gösterisi ile devam edecek kutlamalar kapsaminda saat 16.00’da Karaburun Demokrasi Parki’nin açilisi gerçeklestirilecek.

Kurtulus Günü etkinlikleri kapsaminda Karaburunlular Balon Korteji ve Bandosu esliginde geleneksel fener alayina katilacaklar. Ayni aksam saat 20.00’de Izmir Büyüksehir Belediyesi Pop Orkestrasi’nin verecegi konser sonrasinda gecenin finalini sanat hayatinin 50’nci yilini kutlayan usta yorumcu Bülent Ortaçgil yapacak.

“100’ÜNCÜ YILI KUTLAYAN BASKAN OLMAM BÜYÜK ONUR”

Kurtulus günlerini her yil vatandaslarin büyük coskusu ve yogun katilimi ile kutladiklarini vurgulayan Ilkay Girgin Erdogan, bu yilki etkinliklerin apayri bir heyecana sahne olacagini söyledi.

Dogup büyüdügü ve tüm hayatini geçirdigi Karaburun’un 100’üncü Kurtulus Günü’nü Belediye Baskani olarak kutlamanin, hayatindaki en büyük onurlardan biri oldugunu sözlerine ekleyen Baskan Erdogan, söyle devam etti:

“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün devrim ve ilkelerini yasamaya ve yasatmaya ant içtik. Cumhuriyetimizi ve onun taci olan demokrasimizi ne pahasina olursa olsun koruyacak ve yasatacagiz. 1 asirdir oldugu gibi, demokrasinin ve cumhuriyetin bayraktari olmaya devam edecegiz. Bu kutlu güne dogup büyüdügüm memleketimde Belediye Baskani olarak ev sahipligi yapmak, hayatimda yasayacagim en büyük onurlardan biridir.”


Salı 37.9 ° / 24.8 °
Çarşamba 39.4 ° / 25.3 °
Perşembe 41.5 ° / 26.9 °