TÜRKIYE'NIN ILK TARIH KANALI 30 AGUSTOS'TA YAYINA BASLAYACAK

Türkiye'nin ilk tematik tarih kanali kuruldu. Genel yayin yönetmenligini Ahmet Bagçeci'nin üstlendigi Tarih TV, 30 Agustos Zafer Bayrami'nda yayin hayatina baslayacak. Kanalda, dünya tarihine ait önemli belgeseller ekrana getirilecek ve sirri aydinlanmam

Güncel 27.08.2022 19:46:00 0
TÜRKIYE

Türkiye'nin ilk tematik tarih kanali kuruldu. Genel yayin yönetmenligini Ahmet Bagçeci'nin üstlendigi Tarih TV, 30 Agustos Zafer Bayrami'nda yayin hayatina baslayacak.  Kanalda, dünya tarihine ait önemli belgeseller ekrana getirilecek ve sirri aydinlanmamis olaylar irdelenecek.

Yeni yayin dönemi öncesi televizyon kanallarina bir yenisi daha ekleniyor. Türkiye’nin ilk tematik tarih kanali Tarih TV, 30 Agustos’ta yayin hayatina baslayacak. 

Danismanligini Prof. Dr. Ahmet Tasagil, Prof. Dr. Feridun Emecen, Prof. Dr. Cezmi Eraslan ve Nezih Basgelen’in üstlendigi Tarih TV’nin genel yayin yönetmenligini Ahmet Bagçeci yürütecek.

Tarih TV'den yapilan açiklamada, Türk tarihinin dönüm noktalari, dünyaya yön veren olaylar ve daha birçok önemli gelismelerin izleyiciyle bulusturulacagi belirtildi. 

Açiklamaya göre, Türk ve dünya tarihine ait önemli belgeseller ekrana getirilecek, sirri aydinlanmamis olaylarin perde arkasina bakilacak.

30 Agustos’ta yayin hayatina baslayacak olan Tarih TV’de birbirinden önemli isimler yer alacak. Prof. Dr. Ilber Ortayli, Pelin Batu, Nuray Mert, Prof. Dr. Deniz Ülke Aribogan, Prof. Dr. Ahmet Kasim Han, Prof. Dr. Burak Küntay, Koray Serbetçi, Gürkan Zengin, Nezih Basgelen, Yasar Taskin Koç, Mehmet Hakan Kekeç, Basak Koç gibi birbirinden degerli pek çok isim, farkli formatlardaki programlarla izleyicinin karsisina çikacak.

Tarih TV’de program müdürlügünü Yavuz Sinangil, proje koordinatörlügünü ise Kemal Sogukdere üstlenecek.

ILK YAYIN BÜYÜK ZAFER’IN 100. YILINDA

Tarih TV; Kablo TV 51. kanal, Tivibu 2 & 101. kanal ve TV+ 96. kanalda yayinlanacak. Izleyiciler, Tarih TV’nin içeriklerini platformlarin durdur-izle, geri al–izle, seç-izle gibi özelliklerini kullanarak da izleme imkanina sahip olacak.


Pazartesi 35 ° / 23.1 °
Salı 35.2 ° / 23.5 °
Çarşamba 36.7 ° / 22.6 °