ÖSYM BASKANI ERSOY: “KPSS SINAVI IPTAL EDILMISTIR”

ÖSYM BASKANI ERSOY: “KPSS SINAVI IPTAL EDILMISTIR”

ÖSYM Baskanligina bugün atanan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz 2022’de yapilan KPSS’nin iptal edildigini açikladi. Ersoy, yeni sinav takviminin 17 Eylül’de baslayacagini bildirdi.

ÖSYM Baskanligina bugün atanan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz 2022’de yapilan KPSS’nin iptal edildigini açikladi. Ersoy, yeni sinav takviminin 17 Eylül’de baslayacagini bildirdi.

Resmi Gazete’de bugün yayinlanan atamama karariyla ÖSYM Baskani olan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, bir haftadir konusulan KPSS iddialari nedeniyle sinava girenler yönünden yasanan tartismalari bitirecek bir karari açikladi ve 31 Temmuz 2022 Pazar günü yapilan KPSS’nin iptal edildigini bildirdi. Yasananlardan dolayi özür dileyen Ersoy, sunlari söyledi:

“BÖYLESINE KRITIK BIR KURUMUN SALDIRILARIN HEDEFINDE OLMAMASI ELBETTE MÜMKÜN DEGILDIR”

“Sayin Cumhurbaskanimizin tensip ve taktirleriyle bugün itibariyle ülkemizin en güzide kurumlarindan biri olan Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi Baskanligi’na atanmis bulunuyorum. ÖSYM’nin her yil Yüksek Ögretim Kurumlari sinavi basta olmak üzere yaklasik 50 farkli sinavda ortalama 10 milyon adayimiza hizmet vermektedir. Bu çerçevede pek çok kamu kurumunun personel ihtiyacinin en adil sartlarda temini ve yerlestirilmesi konusundaki çalismalar da yine ÖSYM tarafindan titizlikle yürütülmektedir. Kendi alaninda dünyanin en kapsamli hizmetini veren ve en saygin kurumu olan ÖSYM’nin her türlü tartismanin disinda tutulmasi, devlet vatandas iliskilerinin saglikli yürütülmesi açisindan hayati öneme sahiptir. Böylesine kritik bir kurumun saldirilarin hedefinde olmamasi elbette mümkün degildir. Nitekim, geçmisten beri bu güzide kurumumuz çesitli iddialara, tartismalarin odagina yerlestirilmeye çalisilmistir. Bugüne kadar ÖSYM’nin görev alaniyla ilgili iddialarinin tamami idari ve adli olarak sorusturulmus, sorumlular hakkinda gereken islemler tesis edilmistir.

“BÖYLE BIR TABLONUN, KURUMUMUZUN ÇALISMA ILKELERI, HUKUK, KAMUOYU VICDANI BAKIMINDAN KABULÜ ASLA MÜMKÜN DEGIL”

Bilindigi gibi 31 Temmuz 2022 Pazar günü yapilan KPSS’nin genel yetenek ve genel kültür oturumlarinin ardindan da böyle bir durumla karsilasilmistir. Ilk inceleme sonuçlarina göre, bu sinavda adaylara yöneltilen sorulardan bazilarinin bir yayinevinin soru kitapçiklarinda yer aldigi tespit edilmistir. Her seyden önce böyle bir tablonun, hem kurumumuzun çalisma ilkeleri, hem hukuk hem de kamuoyu vicdani bakimindan kabulü asla mümkün degildir. Sayin Cumhurbaskanimizin talimatiyla Devlet Denetleme Kurumu Baskanligi hemen harekete geçerek tartismaya konu sinavla ilgili inceleme baslatmistir. Cumhurbaskanligi Devlet Denetleme Kurulu Baskanligi’nin suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Bassavciligi da hemen konuyla ilgili bir sorusturma açmistir. YÖK Denetleme Kurulu da ön inceleme için harekete geçmistir.

“TÜM ADAYLARDAN ÖZÜR DILIYORUZ”

Yapilan kapsamli degerlendirmelerin ardindan hem 31 Temmuz 2022 tarihinde yapilan KPSS oturumlari iptal edilmis hem de 6-7 Agustos ve 14 Agustos 2022 tarihinde yapilmasi planlanan oturumlar ertelenmistir. Iptal edilen ve ertelenen sinavlara iliskin yeni takvim, en kisa sürede siz degerli kamuoyuyla paylasilacaktir. Yeni KPSS sinav takvimi, 17 Eylül’de baslayacaktir. Sinavi iptal edilen KPSS adaylarindan girecegi yeni sinav için herhangi bir yeni ilave ücret talep edilmeyecektir. Amacimiz tüm adaylara, gönül huzuruyla katilacaklari ve sonucunun adaletinden emin olacaklari bir sinav ortami olusturmaktir. Ortaya çikan eksiklikleri ve aksakliklari açik yüreklilikle kamuoyuyla paylasmak ve gereken tedbirleri etkin sekilde almak suretiyle ÖSYM’nin milletimizin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararliyiz. Hiç arzu etmedigimiz sekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayi tüm adaylardan özür diliyoruz.”