ÖSYM BASKANLIGINA PROF. DR. BAYRAM ALI ERSOY ATANDI

Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) Baskanligina Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ve dört üniversiteye yeni rektör atamalarina iliskin karar Resmi Gazete’de yayinlandi.

Güncel 4.08.2022 11:32:00 0
ÖSYM BASKANLIGINA PROF. DR. BAYRAM ALI ERSOY ATANDI

Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) Baskanligina Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ve dört üniversiteye yeni rektör atamalarina iliskin karar Resmi Gazete’de yayinlandi.

Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) Baskanligina Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un atanmasina iliskin Cumhurbaskani karari Resmi Gazete’de yayinlandi. Ersoy, 2017-2020 arasinda Yildiz Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri ve Rektör Danismani olarak görev yapti; 2020'den bu yana ise ayni üniversitenin Matematik Bölüm Baskanligi görevini yürütüyordu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 31 Temmuz  günü yapilan KPSS’de sorularin bir kisminin Yediiklim Yayinevi’ne ait deneme kitapçiklarinda daha önce yayinlandigi iddialari üzerine Devlet Denetleme Kurulu’na (DDK) 2 Agustos günü inceleme talimati vermisti. Ardindan ÖSYM Baskani’ni Prof. Dr. Halis Aygün Cumhurbaskani Erdogan’in imzasi ile görevden alinmisti.

DDK’nin incelemeleri kapsaminda, dün (3 Agustos) Ankara bassavciligina suç duyurusunda bulunulmus ve YÖK tarafindan inceleme baslatildigina dair duyuru yayinlanmisti.

Bassavcilik, suç duyurusu üzerine aksam saatlerinde sorusturma baslatmis ve bu kapsamda Ankara Emniyet Müdürlügü Mali Suçlarla Mücadele Subesi ekipleri, Yediiklim Yayinlari’na ait Kizilay ve Ostim ‘deki iki adrese operasyon düzenlemisti.

3 ÜNIVERSITEYE REKTÖR ATANDI

Istanbul Üniversitesi- Cerrahpasa Rektörlügü’ne yeniden Prof. Dr. Nuri Aydin atanirken; Düzce Üniversitesi'nde Rektör Vekilligi yapan Prof. Dr. Ilhan Genç’in yerine 2019 yilindan itibariyle Sakarya Üniversitesi Teknik Egitim Fakültesi Dekani olan Prof. Dr. Nedim Sözbir atandi.

Gebze Teknik Üniversitesi rektörlügüne ise; Prof. Dr. Muhammed Hasan Arslan görevden alinirken, yerine 2021 yilindan itibariyle Istanbul Teknik Üniversitesi  (ITÜ)  ARI Teknokent’in Yönetim Kurulu Üyesi olan ve 2021 Agustos’ta ITÜ Rektör Yardimciligina göreve getirilen Prof. Dr. Haci Ali Mantar atandi.


Cumartesi 32.7 ° / 21.8 °
Pazar 31 ° / 21.8 °
Pazartesi 29.3 ° / 20.3 °