Tarih: 09.03.2016 19:42

Sur'daki terör mağduru vatandaşlar

Facebook Twitter Linked-in

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bir grup vatandaşın bir araya gelerek oluşturduğu 'Sur Halkı İnisiyatifi' sorunlarını iletmek için Valiliği ziyaret etti.

Vali Yardımcısı Taner Bircan ile görüşen 'Sur Halkı İnisiyatifi' üyeleri sorunlarını aktardı. Görüşmenin ardından inisiyatif adına gazetecilere açıklama yapan Ferhat Görmüş, halkın terörden bıktığını belirtti, Sur ilçesinde yaşayanların büyük çoğunluğunun 1990'lı yıllarda terör mağduru insanlar olduğunu söyledi.

Görüşmede Sur halkının ve esnafın sıkıntılarını hazırladıkları raporla Bircan ile paylaştıklarını ifade eden Görmüş, Bircan'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşme talebini ilettiklerini dile getirdi.

Sur ilçesinin tarihiyle Diyarbakır'ın kalbi olduğunu vurgulayan Görmüş, 'Sur'da yaşayan insanların çoğu evlerinin geçimini zorla sağlıyor. Evlerini terk etmek zorunda kalan insanlar işsiz kaldılar. Sur'da evlerini terk etmek zorunda kalanlar ev eşyalarını alamadılar. Birçoğu üstlerindeki elbise ile evlerini terk etmek zorunda kaldı' diye konuştu.

Ev sahipleri ve emlakçıların fırsatçılık yaptıklarını savunan Görmüş, Sur'daki mağdur esnafın kredi borçlarını ödeyemediğini ve birçoğunun iflasın eşiğine geldiğini söyledi.

Görmüş, Sur'da işsiz olan gençler için iş imkanı oluşturulması talebinde bulunduklarını sözlerine ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —