Bakanlıktan 'nasıl iyi aile olunur' eğitimi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, ailelerin bilgi ve eğitim açıklarını tamamlamak üzere 7 yıl önce hayata geçirilen Aile Eğitim Programı kapsamında yaklaşık 500 bin kişiye eğitim verildi

Güncel 12.04.2016 12:54:02 0
 Bakanlıktan

ANKARA (AA) - MERVE YILDIZALP - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, ailelerin bilgi ve eğitim açıklarını tamamlamak üzere 7 yıl önce hayata geçirilen Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında yaklaşık 500 bin kişiye eğitim verildi.

Bakanlık tarafından ailelerin yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla oluşturulan Aile Eğitim Programı devam ediyor.

Programla aile üyesi bireylerin çağın gerektirdiği temel aile yaşam becerilerine yönelik bilgi ve tutumları kapsamlı olarak edinmeleri hedefleniyor. Ailelere dönük eğitim programı, aile yaşamı için temel sayılan, gündelik yaşamın bütününü içeren eğitim ve iletişim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarında 26 modül ve 198 üniteden oluşuyor.

Hedef kitlenin bütün aile üyeleri olarak belirlendiği programa, yasal evlenme yaşına gelmiş ancak herhangi bir evlilik hazırlığı içerisinde olmayan yetişkin bireyler, nişanlı, sözlü veya evlenmeye karar vermiş bireyler, evli olup çocuk sahibi olmayan bireyler, evli olup her yaştan çocuk sahibi olanlar (evlat edinmiş, bakıcı ebeveynlik veya koruyucu ailelik yapan bireyler dahil), çocukları eğitim, evlenme, çalışma gibi nedenlerle evden ayrılmış olan çiftlerin her biri, herhangi bir sebeple çocuğunu eşi olmadan büyüten anne veya babalar katılabiliyor.

Bu kapsamda düzenlenen eğitimlere bugüne kadar 476 bin 593 kişi katıldı.

- 7 bin 872 eğitim açıldı

İhtiyaç analizlerinin ardından 2009'da müfredatı, 2010'da ise materyalleri oluşturulan program kapsamında 183 formatör, 7 bin 333 eğitimci görev alıyor. Formatör ve eğitimciler tarafından açılan eğitim sayısı 7 bin 872 olarak belirtiliyor.

AEP'in tüm süreçlerin izlenmesini sağlayacak internet tabanlı elektronik yazılım da hazırlanarak (www.aep.gov.tr) aktif hale getirildi.


Pazar 30.5 ° / 19.8 °
Pazartesi 31 ° / 20.2 °
Salı 31.6 ° / 21.3 °