Selçuk Özdağ ''Meclis yazın da çalışsın istiyoruz''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ yeni anayasa hazırlık süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yeni anayasa hazırlık süreci çalışmalarının aralıksız devam ettiğini açıklayan Özdağ 'Bunu zamana yaym

Güncel 15.04.2016 13:51:14 0
Selçuk Özdağ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, yeni anayasa hazırlık süreci kapsamında çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.

Konularına göre, farklı alanlardan akademisyenler ile sivil toplum kuruluşlarının görüşleri çerçevesinde oluşturulmaya çalışılan anayasa taslak metninin, mayıs ayında TBMM Başkanlığına sunulmasının planlandığını belirten Özdağ, '1 Temmuz?da eğer meclis tatile giriyorsa, biz anayasa taslak metnini bu tarihten önce TBMM Başkanlığına sunmak mecburiyetindeyiz. Sunduktan sonra bu Anayasa Komisyonuna gelecek ve her bir madde ayrı ayrı görüşülecek' dedi.

'Zamana yaymak istemiyoruz'

Yeni anayasa ile ilgili süreci uzatmak istemediklerini dile getiren Özdağ, 'O nedenle bunu zamana yaymak istemiyoruz. Biz şunu istiyoruz, biz taslağımızı hazırlayacağız, Meclis Başkanlığına sunacağız. Meclis yazın da çalışsın istiyoruz ve ardından da bunun, taslağımızın Genel Kurula inmesini istiyoruz' diye konuştu.

AK Parti?nin sunacağı anayasa taslak metninin, Genel Kurulda gerekli oyu bulacağını ümit ettiğini ifade eden Özdağ, 'Milletvekillerinin vicdanına sesleniyoruz, HDP, CHP ve MHP?den, onlar da bize destek verirse, referanduma gideriz. Madem ki demokrasilerde bütün rolleri halk dağıtıyor, kimin muhalefet olacağına, kimin iktidar olacağına halk karar veriyor, halk karar versin. Başkanlık sistemine halk karar versin, anayasa değişikliğine milletimiz karar versin' sözlerine yer verdi.

Salı 38.8 ° / 25.2 °
Çarşamba 39.5 ° / 25.9 °
Perşembe 39.8 ° / 26.6 °