BAĞDATLI SULTAN ANMA ETKİNLİĞİNE YOĞUN KATILIM OLDU

BAĞDATLI SULTAN ANMA ETKİNLİĞİNE YOĞUN KATILIM OLDU

Manisa’nın Kula ilçesinde yüz yıllardır geleneksel olarak düzenlenen Bağdatlı Sultan Alevi Kültürünü Tanıtma ve Sanat Etkinliği büyük bir katılımla yapıldı.

Manisa’nın Kula ilçesinde yüz yıllardır geleneksel olarak düzenlenen Bağdatlı Sultan Alevi Kültürünü Tanıtma ve Sanat Etkinliği büyük bir katılımla yapıldı.
Program Horasan erenlerinden Bağdatlı Sultan’ın türbesi ziyaret edilip Fatiha okunarak başladı. Bakır kazanlarda meşe odunuyla pişirilen kavurma, pilav ve helvadan oluşan yemek katılımcılara ikram edildi. Dede Erdem Sünbül gülbenk okuyarak gönülleri fethetti.



Encekler Mahallesi’nde düzenlenen programa Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu, Kula Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir, Kula Belediye Başkan Vekili Semra Gündüz , CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, muhtarlar ile 7 bin vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Encekler Mahallesi Muhtarı Tuncay Demir yaptı. Demir, "Şenliğimize hoş geldiniz. Etkinliğimizin hazırlanmasında emekleri olan Büyükşehir Belediye Başkanım Ferdi Zeyrek, Kula Belediye Başkan Vekili Semra Gündüz ve mahalle halkıma çok teşekkür ederim" dedi.


Kula Belediye Başkan Vekili Semra Gündüz "Bundan asırlar önce Hacı Bektaş, Hacı Bayram velilerin,Yunus Emre, Mevlana ve Tapduk            Emrelerin bizlere miras bıraktığı sevgi, hoşgörü, birlik ve dayanışma ruhunu toplumsal hayatın her alanında yeniden daha güçlü bir şekilde yüceltmek durumundayız” dedi.

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper ve Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu’nun konuşmalarının ardından alkış ve sevgi gösterileriyle kürsüye gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek,” Birlik, beraberlik ve hoşgörünün simgesi olan bu değerli etkinlikte, kültürümüzü yaşatmak için bir kez daha omuz omuzayız. Bu toprakların güzelliklerini gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz.” dedi.

Program protokol konuşmalarının ardından, Salihli Türkü Dostları, Sami Dinç, Grup Mira eşliğinde Gonca Ezer konseri ile devam etti. Salihli Cemevi Semah Ekibinin semah gösterileri ilgiyle izlendi. 7 bin kişinin katıldığı programın son bölümünde Tolga Sağ konser verdi.