Filistine Destek Platformu Manisa İl Sağlık Müdürlüğünü Ziyaret Etti

Filistin’e Destek Platformu ve STK'lar zalim İsrail tarafından Filistinde sağlıkçılara, hastanelere ve ambulanslara yapılan saldırılara dikkat çekmek amacıyla Manisa İl Sağlık Müdürlüğünü ziyaret etti.

Güncel 31.05.2024 14:52:00 0
Filistine Destek Platformu Manisa İl Sağlık Müdürlüğünü Ziyaret Etti

Filistin’e Destek Platformu ve STK'lar zalim İsrail tarafından Filistinde sağlıkçılara, hastanelere ve ambulanslara yapılan saldırılara dikkat çekmek amacıyla Manisa İl Sağlık Müdürlüğünü ziyaret etti. Sağlık teşkilatına Filistinde şehit edilen sağlıkçı meslektaşları adına taziye ziyaretinde bulunduklarını ifade eden Filistin'e Destek Platformu Dönem Sözcüsü Muzaffer Yurttaş yaptığı basın açıklamasında, "İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'te başladığı saldırılarda 350 doktor ve sağlık çalışanını öldürdü, 1000 kişiyi yaralandı ve 100 üzerinde sağlık personelini gözaltında tutmaya devam ediyor. Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) Gazze saldırılarıyla ilgili kararına rağmen İsrail'in sağlık sektörüne yönelik ihlalleri devam etmektedir. Hastaneler ve ambulanslar bombalanıyor, sağlıkçılar şehit ediliyor. Çocuklar öldürülüyor. Sağlıkçıların görevlerini yapması engelleniyor. İlaç, enerji ve malzeme yokluğu bedeniyle yüzlerce insanın ölümü veya sakat kalmasına neden olan saldırıların Bür an önce durdurulmasını bekliyoruz. Esir olan sağlıkçıların serbest bırakılması, sağlık yardımlarının Gazze’ye geçişine izin verilmesinin insani bir zorunluluk olduğunu belirtmek istiyoruz." dedi.

ESİR SAĞLIK GÖREVLİLERİ DERHAL SERBEST BIRAKILMALI

"Hastanelere saldıran İsrail yetkililerine  “niçin hastaneleri vuruyorsunuz? “ diye sorulduğunda  “orada teröristler vardı onun için vurduk” diyecek kadar yalancı ve insanlıktan çıkmış İsrail’e tüm dünyanın dur demesi gerekir. Avrupa ve ABD de üniversiteler İsrail’i telin etmek için eylemlere devam ediyorlar" diyerek sözlerine devam eden Yurttaş, "Bu hafta içerisine İspanya, Norveç ve İrlanda Filistin’i devlet olarak tanıyan ülkelerin içerine girdiler. Mayıs 2024 itibarıyla BM'nin 193 üyesinden 145'i Filistin'i devlet olarak tanımaktadır. Filistin'i devlet olarak tanıyan ülkelerin bazıları Filistin'de diplomatik temsilcilik bulundurmak suretiyle bu ülkeyle diplomatik ilişkiler de kurmuşlardır. Ancak tüm bunlara rağmen BM de 5 ülkenin veto hakkının olması maalesef sonucu değiştirmiyor. Birinin veto etmesi her alınan kararı yok sayıyor. BM bu yapısı ile insanlığa ve geleceğe güven vermiyor. Bu yapının demokrasi ve insanlık adına değişmesi gerekiyor. Ziyaret ettiğimiz Manisa İl Sağlık Müdürlüğü aracılığı ile tüm Filistinli doktor ve sağlık çalışanlarına baş sağlığı ve taziyelerimizi iletiyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Esir sağlıkçıların derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.


Çarşamba 37.9 ° / 25.5 °
Perşembe 37.6 ° / 22.1 °
Cuma 37.3 ° / 22.9 °