Gazeteciler ve İletişimciler Cemiyeti'nden 19 Mayıs mesajı

Gazeteciler ve İletişimciler Cemiyeti (GAZİ) Genel Başkanı Hakan Özen 19 Mayıs'a denk gelen dernek adında değişiklik yapılmasının ardından bir de kutlama mesajı yayınlayarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını andı.

Güncel 19.05.2024 11:14:00 0
Gazeteciler ve İletişimciler Cemiyeti

Gazeteciler ve İletişimciler Cemiyeti (GAZİ) Genel Başkanı Hakan Özen 19 Mayıs'a denk gelen dernek adında değişiklik yapılmasının ardından bir de kutlama mesajı yayınlayarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını andı.

HABER MERKEZİ- Gazeteciler ve İletişimciler Cemiyeti (GAZİ) Genel Başkanı Hakan Özen, daha önce Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği olan dernek adında değişikliğe gidildiğini ve kararın oy birliği ile kabul edildiğini duyurdu. 

Kısaltılmış adı GAZİ olan Gazeteciler ve İletişimciler Cemiyeti'nin isim değişikliğinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na denk gelmesi ise anlamlı bulundu. GAZİ Genel Başkanı Hakan Özen günün anlam ve önemine dair yaptığı açıklamada ise şu duygu ve düşüncelere yer verdi: "19 Mayıs 1919'daki bağımsızlık ateşi ve Kuva-yı Milliye ruhuyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin önderi Mustafa Kemal Atatürk ve onun fikirlerini, devrimlerini ve mücadelesini yıllar geçse de ilk günkü gibi yaşatan Atatürkçülük şuur ve inancı emperyalistlerin en büyük korkusu olmuştur. Çünkü Atatürk bugünkü emperyalist ilişkileri daha o günden görmekteydi. Ancak Atatürk’ün bütün dünyaya duyurduğu bu ilerici düşünceleri maalesef özellikle Atatürk’ün ölümünden sonra gününü kurtarma kaygıları ve değişik hırs sebeplerinden dolayı yanlış algı yönetimleriyle farklı yerlere çekilmek istense de gelecek kuşakları Atatürk sevgisi ve Atatürkçülükten koparmayı başaramamıştır. Bu husus dahi Atatürk’ün gençliğe olan güveninde haklılığını bir kez daha ortaya koymaktadır. Tüm bu sebeplerden dolayı Atatürk’ü sadece belirli kriterler ve kalıplara oturtulmuş programlar doğrultusunda anmak yeterli değildir. Atatürk’ü gerçek nitelikleriyle tam olarak tanımalı, bize emanet ettiği ilke, devrim ve düşünce sistemini ileriye en iyi şekilde taşımanın gayretini göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılını en içten dileklerimle kutluyor, başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları olmak üzere tüm Şehitlerimizi ve kahraman ecdadımızı rahmetle, minnetle anıyorum."


Pazar 38.1 ° / 24.2 °
Pazar 38.1 ° / 24.2 °
Pazartesi 37.7 ° / 23.6 °