Gelecek Partisi'nden Silivri Ziyareti: Meryem Türktekin, Can Atalay’ı Ziyaret Etti

Gelecek Partisi İnsan Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Meryem Türktekin, Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Can Atalay’ı Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti,

Güncel 14.06.2024 22:48:00 0
Gelecek Partisi

Gelecek Partisi İnsan Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Meryem Türktekin, Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Can Atalay’ı Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti, Ahmet Davutoğlu’nun selamlarını iletti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Türktekin, Atalay’ın iyi olduğunu görmekten memnuniyet duyduğunu belirtti ve Atalay’ın hukuka olan inancını koruduğunu, başta Hatay halkı olmak üzere herkese selamlarını ilettiğini ifade etti. Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na da ayrıca saygı ve selamlarını ilettiğini belirtti.

Milletvekillerinin Yeri Hapishane Değildir

Türktekin, “Farklı partilerde siyaset yapıyoruz, görüşlerimiz farklıdır. Ancak bu durum yapılan yanlışlığa dikkat çekmeyeceğimiz sonucunu doğurmaz. Millet iradesi ile seçilmiş bir milletvekilinin yeri, hapishane değildir, Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Bu durum kim olursa olsun geçerlidir” diyerek, hukukun üstünlüğüne ve demokratik süreçlerin önemine vurgu yaptı.

Anayasa Mahkemesi 22 Şubat Tarihinde Karar Verdi

Türktekin, “Şayet bugün ülkemizde kurumlarla ilgili toplumsal bir anket yapılsa, Anayasa Mahkemesi’nin en güvenilir kurumlardan biri olarak çıkacağına inanıyoruz. Çünkü Anayasa Mahkemesi, geçmişte iktidarın talepleri ve beklentileri dışında kararlar verdi. Ancak Anayasa Mahkemesi’nin, Hatay milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin TBMM kararına karşı yaptığı itirazı ile ilgili 22 Şubat 2024 tarihinde verdiği kararını niçin hala açıklanmadığını anlamlandıramıyoruz” dedi.

Kararın Gerekçesi Neden Hala Açıklanmadı?

22 Şubat'ta verilen kararın üzerinden yaklaşık dört ay geçmesine rağmen hala kararın açıklanmamış olmasını eleştiren Türktekin, “Bir kararın gerekçesinin yazılması bu kadar zor olabilir mi? Seçilme hakkı, insanlığın uğrunda asırlar boyu mücadele ederek elde ettiği birinci kuşak insan haklarındandır; dosyanın önemi ortadadır. Mahkeme kararını neden hala açıklamıyor, niçin bekliyor? Üstelik Hatay halkı temsile en çok ihtiyacı olduğu bir dönemde temsilden mahrum kalmıştır. Depremzedelerimiz hala çadırlarda, konteynır kentlerde yaşam mücadelesi veriyor. Sorunlarına çözüm bekliyor, seslerini TBMM’ye duyurmaya çalışıyor.Can Atalay’ın milletvekilliğinin devam edip etmediği bu açıdan dahi büyük önem arz etmektedir. Kararın bir an önce açıklanması gerekiyor” diye konuştu.

Gelecek Partisi'nin bu ziyareti, Can Atalay’ın durumuna ve Anayasa Mahkemesi’nin karar sürecine dikkat çekmeyi amaçlıyor. Türktekin’in açıklamaları, kamuoyunda geniş yankı uyandıracak gibi görünüyor.


Çarşamba 37.9 ° / 25.5 °
Perşembe 37.6 ° / 22.1 °
Cuma 37.3 ° / 22.9 °