KÜRESEL ÇÖZÜM PLATFORMU LÜBNAN İÇİN ÇALIŞMA YAPTI

Berktaş Türkiye’deki Huzurevleri ve Yaşlı Bakım Merkezlerinin uygulamalarını yabancı misyonlara anlattı.

Güncel 27.06.2024 13:37:00 0
KÜRESEL ÇÖZÜM PLATFORMU LÜBNAN İÇİN ÇALIŞMA YAPTI

Orta Doğu ve Batı Asya Ülkeleri Türkiye’deki Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezlerini incelemeye alırken, Küresel Çözüm Platformu Genel Başkanlığı ile Alzheimer-Demans-Parkinson Hasta ve Yakınları Derneği Başkanlığı ve Huzurevleri ve Bakım Merkezleri Platformu Başkanlığı görevlerini de yürüten SHU Hakan Berktaş da Türkiye’deki Huzurevleri ve Yaşlı Bakım Merkezlerinin uygulamalarını yabancı misyonlara anlattı.

KÜRESEL HABER AJANSI- Küresel Çözüm Platformu ile Alzheimer-Demans-Parkinson Hasta ve Yakınları Derneği Başkanı ve Huzurevleri ve Bakım Merkezleri Platformu Başkanı SHU Hakan Berktaş, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı'nın daveti üzerine Sultanahmet’te bulunan Talatpaşa Konağındaki merkezde Genel Sekreter Dr. Mehmet Duman, 2019-2022 dönemi Başkanı ve Lübnan Dannieh Belediyeler Birliği Başkanı Mohamad Saadie, Lübnan Güney Baliyö Belediyeleri Federasyonu Başkanı Mohammad Chafik Dergham, Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakan Danışmanı Dr. Ecz.Ali Murat Duman ve diğer konuklara Türkiye’deki Huzurevleri ve Yaşlı Bakım Merkezleri uygulamalarını anlattı. Yaşlanan dünya ve Türkiye nüfusunda ortaya çıkan geriatrik hastalıklar, sendromlar olarak bilinen Alzheimer, Demans, Parkinson, inme, cvo, kanser, MS, ALS gibi hastalıklara sadece tedavilerin yeterli gelmediğini dile getiren Hakan Berktaş, bununla beraber bakım ihtiyacının da profesyonel olarak verilmesi gerektiğini söyledi. Alzheimer-Demans-Parkinson gibi hastalıklarda ortalama ömür süresinin 10 yıl olduğunu kaydeden Berktaş, “Bu süre içinde periyodik bakım ve periyodik hemşirelik hizmetlerinin çok önemlidir. Ekip çalışması gerekmektedir. Hastalarda sosyal iletişimin hastalığın seyrinde çok etkili olmaktadır” diye konuştu. 
Türkiye’deki uygulamalar
Türkiye'deki Devlet Huzurevleri ve Özel Huzurevleri uygulamalarının nasıl olduğunu anlatan Berktaş, “Özellikle Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezlerinde, Engelli Bakım Merkezlerinde yetişmiş personel ihtiyacı çok önemlidir. Sosyal Hizmet Uzmanları, Hemşire/Att/ Paramedik gibi… Hasta Bakım Teknikeri, Yaşlı Bakım Teknikeri, Hasta Bakıcı, Ergoterapistlerin, Fizyoterapistlerin olması gerekmektedir” dedi. Berktaş, sadece bilgi vermenin dışında Lübnan’da kurulacak olan Huzurevleri ve Yaşlı / Hasta Bakım Merkezlerinin kuruluşunda danışmanlık ve rehberlik yapabileceklerini söyleyerek, “Küresel Çözüm Platformu olarak amacımız ve misyonumuz her türlü sorunun çözümünde çalışmalar yapmak, katkı oluşturmak ve katma değer üretmektir” ifadelerini kullandı. Çalışma heyeti İstanbul’da bulunan 2 özel Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezinde çalışmaları ve uygulamaları yerinde görmek üzere ziyarette bulundu.


Pazar 36.7 ° / 23.9 °
Pazartesi 35 ° / 23.1 °
Salı 35.2 ° / 23.5 °