KÜRESEL ÇÖZÜM PLATFORMU'NUN AFRİKA AÇILIMLARI SÜRÜYOR

Özünde dünyadaki tüm Türk derneklerini bir çatı altında toplamak ve üretecekleri enerjiden Türkiye adına katma değer sağlamak için kurulan Küresel Çözüm Platformu, Afrika açılımlarını sürdürüyor.

Güncel 7.03.2024 20:48:00 0
KÜRESEL ÇÖZÜM PLATFORMU

HABER MERKEZİ- Özünde dünyadaki tüm Türk derneklerini bir çatı altında toplamak ve üretecekleri enerjiden Türkiye adına katma değer sağlamak için kurulan Küresel Çözüm Platformu, Afrika açılımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda Platform Genel Başkan Vekili İsmail Aktaş ve Genel Başkan Yardımcısı Uğur Arslan, Afrika B2B İş Fırsatları ve İhracat programına katılarak, platformun Afrika iş fırsatlarını değerlendirme ve Türkiye-Afrika arasındaki ticaret köprülerinin oluşturulması noktasında görüşmeler gerçekleştirdi. Küresel Çözüm Platformu’nun özünde dünyadaki tüm Türk derneklerini bir araya getirmek ve birlikte üretecekleri enerji ve sinerjiden Türkiye adına katma değer sağlamak amacıyla kurulduğunu kaydeden Küresel Çözüm Platformu Genel Başkanı Hakan Berktaş, “Platformumuz kuruluş misyon ve hedeflerine uygun çalışmalar yaparak kartopu gibi büyümekte, ülkemizin ekonomik gelişimine, dünya üzerindeki tüm ülkelerle küresel ticaret imkanlarını büyütmeye çabalamaya devam etmektedir. Yaptığımız tüm işbirliklerinde dünyanın bir çok ülkesinde bulunan Türk STK’larını aktif şekilde sisteme sokarak, Türkiye’deki yabancıların kendi pazarlarını bularak Türkiye ve diğer ülkeler arasında daha çok ticaret ve dayanışmayı gerçekleştirmek adına tüm fırsatları değerlendirmektedir. Platformumuz ayrıca misyonuna uygun olarak sosyal, kültürel nitelikli projeleri de gerçekleştirerek farklı açılımlar yapmaktadır” dedi.  

Arslan: Afrika bizim için seçenek değil, zorunluluktur

Genel Başkan Yardımcısı Uğur Arslan ise "Afrika bizim için bir seçenek değil; zorunluluktur. Bu girişimler ve bağlantılarımız hem tarihsel referanslar açısından hem ekonomik ve siyasi ilişkiler açısından çok önemlidir. Dünya üzerinde sosyal, kültürel ve ekonomik amaçla kurulmuş tüm Türk derneklerini aynı çatı altında ve ortak hedefler doğrultusunda birleştirip nitelikli projeler ekseninde ülke ekonomisine katma değer sağlamak amacıyla yola çıkan Küresel Çözüm Platformumuz, Afrikalı iş insanlarıyla büyük bir çıkış yakalamanın ardından Afrika bağlantılı temaslarını artırıyor” açıklamasında bulundu. Afrika kıtasının önümüzdeki yüzyılda küresel ekonominin gelişiminde önemli rol oynayacağını kaydeden Arslan, "Afrika'nın şu anki nüfusu 1.4 milyardır. 2050 yılına kadar bunun iki katına çıkacağı öngörülüyor. 2100 yılında ise dünyada her 3 kişiden birinin bu kıtadan olacağı öngörülmektedir. Biz de bir kıta, 18 ana sektör, 140 alt sektör ile işbirliği yaparak küresel ticaret platformu olarak bu işin parçası olmak istiyoruz. Küresel ticaret platformu olarak yapmak istediğimiz karşılıklı faydalı işbirliği ve güvenli bir ticaret ortamı oluşturup kurumları ve paydaşları bir araya getirerek Türkiye'nin Afrika imajını daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bizler stratejik ortaklıklar ile sektörel ve bölgesel işbirliklerini destekliyoruz” diye konuştu.  

Neden Afrika?

-Dünya tarım arazilerinin yaklaşık yüzde 60'ına sahiptir.
-Afrika dünya hammadde rezervinin yüzde 90'ına sahiptir.
-Afrika Dünya altın rezervinin yüzde 40'na sahiptir.
-Afrika Elmas rezervinin yüzde 33'üne sahiptir.
-Afrika dünya kobalt rezervinin yüzde 60'ına sahiptir.
-Afrika Çin'in 3 katı, Avrupa'nın 3 katıdır.
-Afrika petrol ve doğalgaz açısından zengindir.
 


Pazar 30.5 ° / 19.8 °
Pazartesi 31 ° / 20.2 °
Salı 31.6 ° / 21.3 °