ŞAPHANE KEBABINI YEMEK İÇİN TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN GELİYORLAR

ŞAPHANE KEBABINI YEMEK İÇİN TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN GELİYORLAR

Kütahya’nın Şaphane ilçesinin ünlü kebabı, sadece ilçede yaşayanlar değil özel olarak bu lezzeti tatmak için gelen misafirlerin de ilgisini çekmeye devam ediyor.

      Kütahya’nın Şaphane ilçesinin ünlü kebabı, sadece ilçede yaşayanlar değil özel olarak bu lezzeti tatmak için gelen misafirlerin de ilgisini

 çekmeye devam ediyor. Damak çatlatan Şaphane Kebabını yemek için, Kütahya, Uşak, Manisa, Balıkesir, Eskişehir, Bursa, Afyon illerinden ağırlıklı olarak memleketin her yerinden insanlar akın akın ilçeye geliyorlar.

            Şaphane Dağında ve yaylalarında yetişen kekik ve çeşitli aramotik bitkiler ile beslenen kuzu ve oğlaklardan yapılan, Şaphane Kebabını anlatan meşhur Şaphane kebapçısı Ayhan Eser, ”Müşterilerimizin %90 dışarıdan. 7 ilden daha çok gelen var ama memleketin her yerinden geliyorlar. Şaphanenin adını kebap vasıtasıyla duyanlar var. Şaphane demek kebap demek. Kebabın başkenti.” dedi.

            Kebap kültürünün her bölgede yaygın olduğunu söyleyen Eser,” Her yörede yapılıyor ama bizimki bam başka. Selçuklular döneminden günümüze kadar gelen atalarımızdan bize miras. Biz de bu lezzet ve kültür mirasını devam ettirmeye çalışıyoruz. Kuzu ve oğlaktan yapılıyor. Fırında yaklaşık 2.5 saat piştikten sonra Şaphane Kebabı ortaya çıkıyor. Ateş görmeden fırının ısısı ile pişiyor.” dedi.

            Gelen misafirlerin Şaphane ilçesinin bozulmamış tarihi ve coğrafi dokusunu da hayranlıkla izlediklerini ifade eden Ayhan Eser,”700 yıllık Selçuklulardan kalma ahşap Tarihi Koca Seyfullah Camisine hayran kalıyorlar.” dedi.