Selçuk Özdağ’dan Bakan Şimşek’e yeni vergi eleştirisi

TBMM Gelecek-Saadet Grubu Meclis Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ’dan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e kamuoyunda gündeme oturan muhtemel yeni vergilerle ilgili eleştiri geldi.

Güncel 23.06.2024 12:01:00 0
Selçuk Özdağ’dan Bakan Şimşek’e yeni vergi eleştirisi

Kamuoyuna sızan ve gündeme oturan yeni vergi paketi düzenlemesiyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i eleştiri yağmuruna tutan TBMM Gelecek-Saadet Grubu Meclis Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ sosyal medya sayfasında yaptığı açıklamasında, “Yakında; niye doğdun, niye nefes aldın, niye yürüdün/koştun/doydun, niye baktın, niye çocuk yaptın hatta niye çocuk yapmadın diye vergi ve “haraç” alacaklar” ifadesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile yurt dışı çıkış harcını 10-20 kat artırmanın yanında hayvan yemine yüzde10, gübreye de yüzde 20 ekstra KDV getirilmesiyle ilgili bilgilere atıfta bulunan Özdağ, “Garsonlara verilen bahşişten, motokuryelerin kazancına kadar tahsil edeceği yeni vergilerle hazine garantili Kamu Özel İşbirliği Projelerinin (KÖİ) yanında rant ve yolsuzluk ekonomisini finanse etmeyi düşünüyor. Geçen sene kabine açıklandığı gün batının “düyunu umumiye komiseri” olarak getirildiğini ifade ettiğim Bakan Şimşek’in insanımız da umurunda değil. O, batı finans kuruluşlarının/devletlerinin 500 milyar doları geçmiş alacaklarını teminat altına almak/ tahsil için getirildi. Elbette Erdoğan’ın onayı ile” iddiasında bulundu. 

“Doğal kaynaklarımız olmadığı için hayli maliyetli olan bu otokrat rejim ile batının alacaklarını finanse edecek tek seçenek vatandaşlarımızın tepesine bindirilen vergiler olacaktı ki nitekim öyle de yapıyorlar” diye paylaşımına devam eden Özdağ şu ifadelerde bulundu, “Vatandaşlarımızın vize başvurusunu bile kabul etmeyen batı ülkeleri aslında ülkemizi aşağılıyor. Avrupa ve batı, vatandaşlarımızı aşağılıyor da Erdoğan hükümeti ne yapıyor peki? Onlar daha fazlasını yapıyor ve ülkemiz insanını en çok bu iktidar aşağılıyor. Nasıl mı? Türk vatandaşı olmanın bedelini ödeterek. Yazık size …


Perşembe 39 ° / 24.2 °
Cuma 38.4 ° / 25 °
Cumartesi 38.1 ° / 21.5 °