SHU HAKAN BERKTAŞ: SEKTÖRÜN ÖNÜ AÇILMALI

Sektörlerde yaşanan sorunlar ele alındı

Güncel 18.05.2024 21:45:00 0
SHU HAKAN BERKTAŞ: SEKTÖRÜN ÖNÜ AÇILMALI

HABER MERKEZİ- İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Sağlık Hizmetleri Değerlendirme ve İstişare Toplantısı Üsküdar Cemile Sultan Korusu'da gerçekleştirildi. Küresel Çözüm Platformu Genel Başkanı Hakan Berktaş’ın da davet edildiği toplantıya İTO’ya bağlı Özel Hastane ve Tıp Merkezleri, Özel Görüntüleme Merkezleri, Veteriner Klinikleri, Sağlık Kabinleri, Diyaliz Merkezleri, Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezleri, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Özel Diş Hastaneleri, Engelli Bakım Merkezleri, Alzheimer Demans Parkinson Hasta ve Yakınları Derneği, Huzurevi ve Bakım Merkezleri Platformu ve bir çok sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Toplantıda sektörlerde yaşanan sorunlar ele alındı, çözüm yolları, iş önerileri fikirleri tartışıldı.

SAĞLIK TURİZMİ GELİŞİYOR

İTO Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sami Atılgan’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda sağlık turizminin 2021 yılından 2024 yılına kadar iki kat artttığı ortaya konurken, ilginin daha da  artması için sektörün ihtiyaçları, talepleri, beklentileri ve vergi düzenlemeleri konularında görüşler dile getirildi. Toplantıda sağlık sektörünün bir ülkenin can damarı olarak faaliyet gösterdiği, özel sektörün bu noktada hizmet üretmek ve dağıtmak için kamu ile yarışır hale geldiği, ancak kuralların çok katı konulduğu, kanunlar ve yönetmelikler çıkarılırken özel kurumlardan görüş ve fikir alınması gerektiği, özel kurumlar ile kamu kurumlarının mantık olarak birbirinden farklı çalıştığı, bu çerçevede sağlık hizmeti üreten kurum ve kuruluşlara özel olarak önem verilmesi gerektiği vurgusu yapıldı. Örneğin, özel işletmecilerin de yeşil pasaport sahibi olabilmesi gibi özel teşebbüsün desteklenmesi gerektiğini ifade edildi.

TALEPLERİMİZ DİKKATE ALINMALI

Küresel Çözüm Platformu Genel Başkanı SHU Hakan Berktaş, toplantıda ele alınan konular ve gelişmeler hakkında şu bilgileri verdi: “Toplantımız çok güzel bir atmosferde gerçekleştirildi ve sektörümüzle ilgili önemli fikirler ortaya konuldu, dileriz bu taleplerimiz, görüş ve önerilerimiz Devlet kademelerinde de yer bulur ve sektörümüzün önü açılır, biz de nitelikli şekilde hizmet üretmeye, toplumumuzla kucaklaşmaya devam ederiz."
İTO Sağlık Hizmetleri Komitesi Meclis Üyesi  ve İstanbul Rehabilitasyon Merkezleri Derneği Başkanı Engin Güven ise “İlimizde sağlık kurulu raporu almak için Devlet Hastaneleri'nden randevu almakta ciddi sorun yaşanıyor. Rehberlik Araştırma Merkezleri'nde standart bir işleyiş olmadığı için ilçeler arasında ciddi bir farklılık oluyor. Tüm RAM’larda öğrenci merkeze alan standart bir işleyişin olmasını talep ediyoruz”  dedi.


Anahtar Kelimeler: HAKAN BERKTAŞ: SEKTÖRÜN AÇILMALI
Pazartesi 35 ° / 23.1 °
Salı 35.2 ° / 23.5 °
Çarşamba 36.7 ° / 22.6 °