Tema Vakfı ve hayat enerjim taichi'den 19 Mayıs etkinliği

Tema Vakfı İzmir İl Temsilciliği ve Hayat Enerjim Taichi Kurumları 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını elli kişilik bir grupla İzmir Kültür sanat fabrikası çim alanında kutladı.

Yaşam 20.05.2024 21:57:00 0
Tema Vakfı ve hayat enerjim taichi

Tema Vakfı İzmir İl Temsilciliği ve Hayat Enerjim Taichi Kurumları 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını elli kişilik bir grupla İzmir Kültür sanat fabrikası çim alanında kutladı.

Etkinliğin başında konuşan Tema Vakfı İzmir İl Temsilcisi Özcan Gökoğlu “Doğanın enerjisini kadim bir sporla deneyimleyeceğiz. Bize bu imkânı veren sayın Emel Eva Tokuyan’a ve İzmir Kültür Sanat Fabrikası Müdürlüğüne çok teşekkür ederiz. Ben de uzun yıllar bu sporu deneyimledim ve çok yararlandım. Bir Çin atasözü şöyle der: Günde iki  kez Taichi/Chikung yapan bir kişi bebeğin esnekliğine, bir demircinin gücüne ve bir bilgenin ruhuna sahip olur”

Taicihi/Chıkung Eğitimeni Emel Eva Tokuyan ilk önce teorik bilgiler verdi: Atatürk “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” demiştir. Bu anlamlı günde kadim bu spor da hem zihinsel hem bedensel hem ruhsal olarak dengeli ve sağlıklı olmamızı destekler bu anlamda Atatürk’ün sözünü tam olarak kapsar. Felsefi olarak kişinin kendisini tanımasını anlamasını kendisi ve tüm çevre ile bütünleşmesini sağlar. Bedensel olarak birçok hastalığın önlenmesinde ve tedavisinde etkili olduğu klinik deneylerle kanıtlanmıştır. Ayrıca bağışıklığı güçlendirdiği gibi stresi de önler. Savunma amaçlı kullanmak için ise ustalaşmak gerekir”

Katılımcılar Emel Eva Tokuyan’ın yönlendirmesi ile Taichi/Chıkung uygulamaları yaptılar. Etkinlik bitimindeki değerlendirmede katılımcılar sakin, mutlu ve enerjik olduklarını belirttiler. Tema Vakfı İzmir İl Temsilcisi Özcan Gökoğlu tüm katılımcılara kadife çiçeği tohumu, Emel Eva Tokuyan’a da teşekkür belgesi takdim etti. Emel Eva Tokuyan da Tema vakfı Kütüphanesine kendi yazmış olduğu “İçsel Yolculuklar Atlası” kitabını armağan etti.


Çarşamba 37.9 ° / 25.5 °
Perşembe 37.6 ° / 22.1 °
Cuma 37.3 ° / 22.9 °