Hikmet Kemal


ALTILI MASA DAĞILMAMALIDIR.

’Altılı Masa’’ olarak anılan muhalefet bloğunun, cumhurbaşkanlığı ve yasama meclisi seçimlerini kazanarak Erdoğan rejimini tarihe gömeceğinden eminmiş gibi davranmasının hata olduğunu vatanseverlerle bir araya geldiğimiz meclislerde sık sık dile getirdik.


’Altılı Masa’’ olarak anılan muhalefet bloğunun, cumhurbaşkanlığı ve yasama meclisi seçimlerini kazanarak Erdoğan rejimini tarihe gömeceğinden eminmiş gibi davranmasının hata olduğunu vatanseverlerle bir araya geldiğimiz meclislerde sık sık dile getirdik. 14 Mayıs seçimlerinin ardından ayakları daha yere basan ve akıllı kararlar veren bir muhalefet birliğinin sistematik çalışmalarına şahit olduk. Ancak masa tarafından belirlenerek ortaya çıkarılan Cumhurbaşkanı adayına en çok zararı veren adayın kendi partisinin il temsilcileri ve belediye başkanları oldu. CHP İstanbul İl Başkanının özellikle kolluk kuvvetleri üzerine söylemleri ve ardından bir kısım ki bunların en önemlisi her ne kadar bir yıllık süreyle ihraç edilmiş olsa da CHP kimliğine sahip olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın bazen küfüre varan söylemleri ve partilileri ile atışmaları oldu. Nitekim Kılıçdaroğlu’na seçimin ardından ilk istifa daveti Sayın Özcan tarafından yapıldı.

“Peki şimdi ne olması gerekiyor”a gelelim.

Henüz açıklamayan bir takvime sahip olsa da 1,5-2 yıllık süreç içerisinde belediyeler seçimi yapılacak.

Altılı Masa Cumhurbaşkanlığı ve Yasama üyeleri seçiminde gerçekleştirdiği birlik ve beraberliği belediye seçimlerinde de güç kaybetmeden, aksine güçlenerek devam ettirmelidir. Vakıa bizim sağımızda veya solumuzda değil, galiba bizzat kendimizde bir yanlışlık var diyerek masanın kendisini olumlu eleştirmesi gerekmektedir. Bakınız altı partinin genel başkanları bir araya gelse dahi parti kurmaylarından masanın amaçlarına yönelik çalışma yapmayanlar da vardı. Genel başkanların gerekirse olağanüstü kongreler ile mkyk ve myk’larını güncellemeleri dahi gerekebilir. 

Altı partinin tüm il ve ilçelerde ki en güçlü adayları şimdiden belirlenerek resmi başvurular başlamasa dahi propaganda çalışmaları başlamalıdır. Tabi bunun öncesinde altı partinin uzmanları bir araya gelerek her il ve ilçe için özgün projeler hazırlamalıdır. Bu yüzden şunu söyleyebiliriz. Altılı masa dağılmamalıdır. Nefsin hakim olmaması gereken bir mücadele yoluna daha çıkılıyor. Bu yolculuk öncekilerden daha çetin olabilir. Bu nedenle hem yeni kan takviyesi hem de yeni projeler ortaya koymak parti genel başkanlarının ve kurmaylarının işidir.

Biz bu işi yapamıyoruz diyerek pes edenler ile hemen yol ayrılığına girmek taze kan ile masa ideolojisinin desteklenmesine fayda sağlayacaktır.

Seçimlerin milletimize hayırlara vesile olmasını dilerim.