Tarih: 27.06.2016 12:02

Kurtulmuş ''Umarım Türkiye'yi malzeme haline getirmezler''

Facebook Twitter Linked-in

İşte o konuşmadan satır başları

İNGİLTERE'NİN AB'DEN ÇIKMASI

ilk kuruluşundan itibaren AB içinde farklı siyasi kanatların, siyasi duruşları farklılaşmıştır. Henüz ilk günden itibaren İngiltere'de hem Sterlin'in düşmesi hem de borsanındüşmesi İngiltere ekonomisi açısından çok iyi gelişmeler olmayacağını gösteriyor. Avrupa'da süratla yayılan ırkçılık, İslam karşıtlığı ve aşırı sağın yükselişi konusunda AB'nin ciddi anlamda düşünmesi gerekiyor.

MÜZAKERELER DEVAM EDİYOR

AB gümrük, ekonomik birliği ve Avrupa Birliği süreçlerinde çok hızlı süreç kaydetti. Özellikle Ukrayna krizinde, AB'nin krizi çözemez noktaya gelmesi AB'nin sorun çözme kapasitesinin oldukça azaldığını gösteriyordu. Türkiye, bu gelişmelerin hepsini yakınen takip ediyor. Türkiye, coğrafi anlamda bir Avrupa ülkesi ve aynı zamanda Avrupa ile ilişkileri çok yoğun olan bir ülke. Türkiye, AB ile olan müzakerelerini de kesintisiz devam ettirmektedir. Türkiye'ye pozitif etki etmesi için gayret gösteriyoruz.

UMARIZ TÜRKİYE'Yİ MALZEME HALİNE GETİRMEZLER

Türkiye'nin vize serbestisi konusunda üzerine düşen yükümlülüklerini yerine getirdiği açıktır. AB'nin son gelişme sonrası Türkiye'ye daha yakın olması önemlidir.İngiltere'deki seçimlerde olduğu gibi Avrupa ülkeleri umarım Türkiye'yi malzeme haline getirmezler




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —