Tarih: 19.11.2025 11:50

İlhan Berk Şiir Ödülü Oğulcan Kütük’ün Oldu

Facebook Twitter Linked-in

                      (MHA)         Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür-sanat dünyasına yeni bir soluk kazandırmak amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenen 2025 İlhan Berk Şiir Ödülü, düzenlenen görkemli törenle sahibini buldu. Genç şair Oğulcan Kütük, "Dimdik Bakma Rehberi" adlı eseriyle ödüle layık görüldü. Türkiye edebiyatının önemli isimlerinden İlhan Berk'in anısını yaşatmayı amaçlayan etkinlik, şiirseverlerin büyük ilgisiyle karşılandı.

Ödül töreni, Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Uğur Mumcu Sahnesi'nde gerçekleştirildi. Gecenin dikkat çeken sürprizlerinden biri, usta müzisyen Vedat Sakman tarafından sunulan özel şiir-müzik dinletisi oldu. Sakman, İlhan Berk'in dizeleriyle kendi bestelerini bir araya getirerek seyircilere duygusal anlar yaşattı. Salonda, hem şiirin hem müziğin iç içe geçtiği unutulmaz bir atmosfer oluştu.

Törene; Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ulaş Aydın, MASKİ Genel Müdürü Ali Kılıç, belediye daire başkanları, ilçe temsilcileri, Cumhuriyet Halk Partisi Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, protokol üyeleri ve İlhan Berk'in oğlu Ahmet Berk katıldı.

Seçici kurul üyeleri Ahmet Telli, Şükrü Erbaş, Bedriye Aksakal, Tuğrul Keskin ve Gonca Özmen tarafından değerlendirilen başvurular arasında yapılan seçimi Gonca Özmen açıkladı. Özmen, kurulun oy birliğiyle aldığı kararı aktarırken, Oğulcan Kütük'ün şiir evrenine ilişkin dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. Kütük'ün; toplumsal ve siyasal yıkımların gölgesinde dünyaya sorgulayıcı gözlerle bakan, yeni zamanın dilini cesur bir tavırla dönüştüren bir şiir kaleme aldığı vurgulandı. Lirizm ile ironi arasındaki dengeli ilişkiyi şaşırtıcı biçimde kuran şairin, okuyucunun ufkunu genişleten bir eser ortaya koyduğu ifade edildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ulaş Aydın, törende yaptığı konuşmada Manisa'nın kültür ve sanatla daha canlı bir kent kimliğine kavuşması için çalışmaya devam ettiklerini belirtti. Aydın, "Merhum Ferdi Başkanımızın başlattığı bu önemli etkinliği Besim Başkanımızla birlikte sürdürmekten mutluluk duyuyoruz. Hem İlhan Berk'in mirasını yaşatıyor hem de genç şairlere yeni kapılar açıyoruz" dedi.

Gece; seçici kurul üyeleri ve İlhan Berk'in oğlu Ahmet Berk'in konuşmaları, genç şair Oğulcan Kütük'ün ödül teşekkür konuşması ve Vedat Sakman'ın özel dinletisiyle zenginleşti. Program sonunda seçici kurul üyeleri ile Sakman'a plaket takdim edildi. Oğulcan Kütük ise törenin ardından kitabını okuyucuları için imzaladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —