Tarih: 04.02.2026 20:43

Turgutlu Meclisi Şubat toplantısında 13 madde

Facebook Twitter Linked-in

(MHA) – Turgutlu Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Çetin Akın'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Ek gündemle birlikte toplam 13 maddenin görüşüldüğü oturumda, hem kente yönelik yatırım ve hizmet başlıkları hem de toplumsal duyarlılıklar ön plana çıktı. Toplantı, yoklamanın ardından gündem dışı konuşmalar ve başkanın değerlendirmeleriyle başladı.

Meclis açılışında söz alan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 6 Şubat 2023'te yaşanan depremlerin yıl dönümüne dikkat çekti. Başkan Akın, "6 Şubat 2023'te tüm milletçe yüzyılın deprem felaketini yaşadık. İçimizde hiç kapanmayacak derin bir sızıyla kaybettiğimiz yurttaşlarımızı rahmetle yad ediyorum." sözleriyle depremde hayatını kaybedenleri andı. Aynı acıların yeniden yaşanmaması için depreme karşı dirençli kentler oluşturmanın önemine vurgu yapan Başkan Akın, Turgutlu'da bu yöndeki çalışmaların kararlılıkla süreceğini ifade etti.

Ramazan ayı ile ilgili duygu ve temennilerini de meclisle paylaşan Başkan Akın, 19 Şubat'ta başlayacak mübarek Ramazan Ayı'nın Turgutlu, ülke ve tüm dünya için hayırlı olmasını diledi. Ramazan'ın paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma duygularını güçlendiren özel bir dönem olduğuna dikkat çeken Akın, tutulan oruçların, edilen duaların ve yapılan ibadetlerin kabul olması temennisinde bulundu. Başkan Akın, aynı zamanda Hızır Orucu tutacak vatandaşların ibadetlerinin de Hak katında kabul olmasını dileyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Konuşmasında laiklik ilkesinin Anayasa'ya girişinin, Türk kadınının ilk kez seçme ve seçilme hakkını kullanmasının ve Türk Medeni Kanunu'nun kabulünün yıl dönümlerine de değinen Başkan Çetin Akın, bu tarihi dönüm noktalarının Cumhuriyet'in çağdaş, demokratik ve eşitlikçi yapısının temel taşları olduğuna işaret etti. Akın, kadınların toplumsal ve siyasal hayatta aktif rol almasının önemini vurgularken, laiklik ve hukuk devleti ilkelerine sahip çıkmanın ortak sorumluluk olduğunu belirtti.

Gündem görüşmelerinde ilk olarak, 2026 yılı Ocak ayı olağan meclis toplantısına ait tutanak ve kararlar ele alındı ve oy birliğiyle kabul edildi. Ardından "Hayvan Bakımevi veya Doğal Yaşam Alanı" yapımı için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne mali destek başvurusu yapılması ve bu kapsamda gerekli iş ve işlemler için Belediye Başkanı Çetin Akın'a yetki verilmesi görüşüldü. Madde, sahipsiz hayvanların yaşam koşullarının iyileştirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirilerek oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin devamında, 26.03.2021 tarihli Bakanlık Genelgesi ile büyükşehir belediyelerinin sorumluluğu dışında kalan cadde ve sokaklarda kazı izni ve ruhsat işlemlerinin ilçe belediyelerine devredilmiş olması nedeniyle, Turgutlu Belediyesi sorumluluğundaki alanlarda altyapı şirketlerinden geçiş hakkı bedellerinin tahsil edilebilmesi için geçiş hakkı sözleşmelerinin imzalanmasına yönelik yetki maddesi görüşüldü. Belediye Başkanı Çetin Akın'ın bu sözleşmeleri imzalamakla yetkilendirilmesini içeren madde oy birliğiyle kabul edildi. Boş kadro değişikliği kapsamında ihtiyaç duyulan 3'üncü dereceli 1 adet mimar kadrosunun, 5'inci dereceli 1 adet mimar kadrosu ile değiştirilmesi yönündeki düzenleme de yine oy birliğiyle meclisten geçti.

İlçenin 4. Mıntıka Mahallesi 1105 ada 46 parselde, Türkiye Diyanet Vakfı mülkiyetinde bulunan taşınmaza ilişkin imar durum belgesi talebi çerçevesinde, söz konusu taşınmaz için düzenlenecek imar durum belgesi, yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi ve diğer belediye işlemlerine ait harçların alınıp alınmaması konusu gündeme geldi. Yapılan değerlendirme sonucu, ilgili madde oy birliği ile kabul edildi. 2026/2 sayılı Altyapı, Mesken ve Kentsel Yenileme Komisyon Raporu ise konunun tekrar değerlendirilmesi amacıyla yeniden komisyona havale edildi.

Toplantıda 2026/3 sayılı Altyapı, Mesken ve Kentsel Yenileme Komisyon Raporu da görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca 2024/7 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca iş makinası ve araç alımı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü'nden alınan izinler doğrultusunda, 1 adet panelvan, 1 adet Beko Loder, 1 adet greyder, 2 adet damperli kamyon ve 1 adet otobüs alımında kullanılmak üzere banka kredisi kullanılması ve temlik verilmesi konularında Belediye Başkanı Çetin Akın'a yetki verilmesi maddeleri peş peşe görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Turgutlu Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı, gündemin on üçüncü ve son maddesi olan dilek ve temenniler bölümünün ardından tamamlandı. Böylece, hayvan bakımevi projesinden altyapı yatırımlarına, araç filosunun güçlendirilmesinden idari düzenlemelere kadar uzanan toplam 13 madde mecliste oy birliğiyle karara bağlanmış oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —