Türk futbolu ve onun güzide takımları ne zaman haftada 3 maç oynayacak seviyeye gelecek? Daha bu aşamada maçlar neden erteleniyor?
Sadece bu erteleme vakaları bile Avrupa ile aramızdaki farkı gösteriyor.
...
Barış Alper Yılmaz krizi haftanın gündemi oldu. Suudi Neom kulübü Barış Alper'i transfer etmek istemiş ve hem oyuncu hem de menajeri ile görüşmüştü. Galatasaray da tepki verdi. Barış Alper hastalık nedeniyle birkaç gün antrenmana çıkmadı.
Günün sonunda akıllarda Barış Alper'in menajeri kaldı. Bakalım sonuç ne olacak?
...
Şu lig topallıktan kurtulsun, herkes maçlarını zamanında oynasın. Programlar çok önceden belli oluyor ya... Ona göre hazırlansın herkes.
...
Topa önce ben gireyim; acilen yabancı VAR gelsin. Hatta yabancı hakem... Mümkünse yabancı MHK... Yabancı federasyona da hayır demem.
Hiç olacak şey mi demeyin; bizimkiler zaten futbola yabancı...
AVRUPA MESAİSİ
Fenerbahçe Kadıköy'de Benfica ile 0-0 berabere kaldı. Skor ve oyun taraftarı üzdü ancak spor medyası -neredeyse- mutlu ve umutluydu. Turun Benfica'ya kaldığı görüşü hakimdi. Oysa Estadio da Luz'da (Işık Stadı) oynanacak ikinci maçın çok daha zor olacağını düşünmek için allame olmaya gerek yoktu.
Sonuç; seyir zevki vasatın altında kalan maçta istediğini alan taraf Benfica oldu. Üstelik Portekiz temsilcisi son yarım saati 10 kişi oynadı.
Buna karşın Mourinho'nun da planları tutmuş gibiydi, çok da problem yoktu. Portekizli hocanın gündeminde ikinci maç değil, Kocaeli maçı vardı.
27 yıl sonra Avrupa'da boy gösteren Samsun, Yunanistan/Panathinaikos'a konuk oldu... İyi oynadı Samsun. Tomasson'un golüyle öne de geçti lakin 2-1 kaybetti. Ancak Samsun rakibini eleyebilecek güçte olduğunu gösterdi.
İsviçre/Lausanne deplasmanında Beşiktaş, Rashica'nın golüyle öne geçti fakat İstanbul'a 1-1 beraberlikle döndü. Beşiktaş'ın oyun sıkıntısı, Rafa Silva'nın -bu sezon- kısmetsizliği devam ediyor.
Başakşehir, Romanya/Universitatea Craiova'yı ağırladığı maçta şaşırttı. Temsilcimiz Romanya takımına 2-1 yenildi. Craiova'nın ilk golünü bir tanıdık, Eski Galatasaraylı Cicaldau attı.
Doğrusu temsilcilerimiz bu hafta pek tat vermedi.
22.08.2025/Cuma
Haftanın açılış maçında Göztepe, İstanbul'da Karagümrük'ü 2-0 mağlup etti. Golleri geçen haftanın hareketli oyuncusu Olaitan ve Janderson attı.
İzmirliler bu galibiyeti sonuna kadar hak etti doğrusu.
Göztepe renkli, hareketli ve heyecanlı oyununa devam ediyor; vallahi helal olsun.
Galatasaray maçındaki Karagümrük'ten eser yoktu. Önceki hafta sert ve sağlam bulduğum takım gelecek haftalar için tehlike sinyalleri verdi.
23.08.2025/Cumartesi
SÜRPRİZ KADRO
FENERBAHÇE A.Ş.-KOCAELİSPOR: 3-1
Goller: Skriniar (5'), Brown (51'), Talisca (66')/Petkovic (22')
Mourinho sahaya Çağlar Söyüncü, Oğuz Aydın, İsmail Yüksek ve Talisca'nın ilk on birde yer aldığı bir kadro ile çıktı. Çağlar da hocasını haklı çıkaran güçlü bir oyunla başladı. Özellikle ilk on dakika da fırtına gibi esti, Skriniar'ın golünün asistini yaptı, takımının öne geçmesine büyük katkı verdi.
Golden sonra da atak olan takım yine Fenerbahçe oldu fakat ciddi pozisyon üretmekte zorlandı takım. Buna karşın Selçuk İnan -muhtemelen- planladığı geçiş hücumlarını yapamadı. Konuk takım rakip yarı sahaya geçmekte çok zorlandı. Buna rağmen Petkovic'in şahane frikiği skora eşitlik getirdi, devre 1-1 bitti.
İkinci devreye biraz daha önde başladı sarı lacivertliler, oyun biraz daha Kocaeli kalesine yaklaştı. Arka arkaya gelen iki gol tribünleri rahatlattı. Fenerbahçe bir kazaya izin vermedi, 3 puanı cebe attı.
Maçın yıldızı Çağlar Söyüncü oldu. Gerçekten iyi bir oyun ortaya koydu Çağlar. Bir de gol atan Talisca ise hareketli oyunuyla da dikkat çekti.
Kocaeli de sadece Petkovic arkadaşlarından farklı bir oyun oyandı, güzel de bir gol attı.
Mourinho, klasik oyunlarından birini oynarken, sezona iyi bir oyunla (Trabzon maçı) başlayan Kocaeli'nin işi pak o kadar da kolay değil gibi.
Ciddi anlamda bir hakem sorunu ve sendromu yaşıyoruz. Mehmet Türkmen, bu zamana değin en kötü maçlarından birini yönetmiş olabilir.
Gençlerbirliği, Gaziantep deplasmanında Zuzek'in (8') golüyle 1-0 öne geçti fakat sonrasında ev sahibinin etkili oyununu kıramadı. Buna rağmen 1-1'i kurtarmak üzereydi lakin 90+5'te Maxim'in penaltı golü skoru 2-1 olarak belirledi.
Gaziantep'in ilk golünü Sorescu atarken Gençlerbirliği ligde henüz puanla tanışamadı.
24.08.2025/Pazar
ERTELEME GÜNÜ;
Konya-Beşiktaş, Samsun-Kasımpaşa ve Rize-Başakşehir maçları ileri bir tarihe ERTELENDİ...
Zannımca federasyonun yaptığı en istikrarlı iş erteleme oluyor.
Aklıma Emrullah Efendi'ye atfedilen, şu mektepler olmasaydı maarifi ne güzel idare ederdim" sözü geliyor. Maçlar olmasaydı federasyon da Süper Ligi çok güzel idare edebilirdi.
BİRER BİRER AT, ÜÇER ÜÇER TOPLA
TRABZONSPOR A.Ş.-HESAP.COM ANTALYASPOR: 1-0
Gol: Savic (38')
Karadeniz fırtınası pek esmiyor... Pek gürlemiyor. Ancak derinden geliyor sanki, puanları birer golle üçer üçer cebe atıyor. Henüz gol yemeyen Trabzon, puanını 9 yaptı ve liderin ardındaki yerini aldı.
Şüphesiz Fatih Tekke, oyun anlayışını -belki de sabırla- yerleştirmeye çalışıyor ama takım üretmekte gerçekten çok zorlanıyor. Üretim sorunu çözüldüğünde çok daha keyifli bir Trabzon ortaya çıkabilir.
Antalya ilk yarıda etkili olamadı. İkinci devre konuk takım biraz hareketlense de puan alacak gücü gösteremedi.
BARIŞ ALPER YOKSA EREN...
ZECORNER KAYSERİSPOR -GALATASARAY A.Ş.: 0-4
Goller: Eren Elmalı (36' ve 46'), Osimhen (86'), Sane (90+3')
Icardi ve Osimhen yokluğunda yükü Barış Alper Yılmaz yüklenmişti. Ancak çocuk, transfer sorunu yaşayınca Kayseri'ye götürülmemişti. Lemina da sakatlık nedeniyle kadroya alınmamıştı.
Sahneye Osimhen'in çıkması beklenirken Eren Elmalı sazı eline aldı. Bu ligde şimdiye değin yapmadığını yaptı ve 2 gol atıverdi.
Son üç yılın şampiyonluğu mu? Yönetim mi? Teknik ekip ve kadro mu? Taraftar mı?
Biri ya da birkaçı veya hepsi... Galatasaray, maçlara, bu ligin patronu gibi çıkıyor ve öyle de oynuyor. Üstelik takım henüz çok tempo yapmıyor ve kendini çok zorlamıyor. Ya da öyle gösteriyor, maçlarını kolaylıkla kazanıyor gibi bir his veriyor.
Konuk takım bu deplasmanı da rahat geçerken Yunus Akgün etkili oynadı. Osimhen gol attı. Akıl ve kas koordinasyonunda sorun yaşıyor izlenimi veren Sane golle tanıştı. Tabii maçın yıldızı kuşkusuz Eren Elmalı'ydı.
Kayseri ilk yarı fazlasıyla durgundu. Ev sahibi ikinci devre daha etkili bir oyun ortaya koydu ve özellikle Cardoso ile fırsatlar da buldu. Ancak ev sahibi 2 isabetli şut atabildi ki o şutların da etkili olduğunu söylemek kolay değildi. Dolayısıyla gol atmayı başaramadı Kayserili futbolcular. Takım savunmasında da zafiyet göze çarptı.
Maçta iki durum dikkat çekti.
Birincisi, müsait durumda pas bekleyen Osimhen Yunus'a çok öfkelendi. Zaniola'nın asistinde Osimhen golü atınca yayıncı kuruluş Yunus'u ekrana getirdi. Anlık "kriz" maç sonunda iki oyuncunun kucaklaşmasıyla nihayete erdi.
İkincisi, Kayseri taraftarının kaleci Bilal Bayazit'i protestosuydu. Kaleci de protestoyu protesto etti.
Haftanın kapanış maçında Eyüp, konuk ettiği Alanya'yı 2-1 mağlup etti. Maç, Seslar'ın ilk dakikada attığı golle başladı. Alanya, Hadergjonaj'ın penaltı golüyle cevap verdi fakat bir dakika içinde Ampem yeniden skoru 2-1'e getirdi.
Aslında ortada bir maçtı ama bir taraf kazanacaksa ev sahibi daha çok hak etti.
Prince Ampem'in golü gerçekten güzel bir goldü.
HAFTANIN;
Maçı;
Kayseri-Galatasaray (0-4)
İyi maçı;
Karagümrük-Göztepe (0-2)
Heyecanlı maçı;
Fenerbahçe-Kocaeli (3-1)
Takımı;
Galatasaray
İyi takımı;
Göztepe
Futbolcusu;
Eren Elmalı (GS)
Performansları;
Olaitan (Göztepe), Çağlar Söyüncü, Talisca (FB), Petkovic (Kocaeli), Maxim (Gaziantep), Yunus Akgün (GS), Ampem (Eyüp)
Golü;
Petkovic (Kocaeli)
Güzel golleri;
Osimhen (GS, hazırlanış itibariyle Icardi-Zaniola-Osimhen), Ampem (Eyüp)
Asisti;
Zaniola (GS)
Pozisyonu;
Eren Elmalı'nın ilk golü öncesi Yunus Akgün'ün topu taşıması ve Sane'ye harika bir pas vermesi.
Söylemi;
Mourinho: Lizbon'da oynayacağımız maçı değil, cumartesi oynayacağımız maçı (Kocaeli) düşünüyorum."
Haber - Yorum: Yüksel Durak