Tarih: 29.08.2024 08:30

6. GELENEKSEL BAĞ BOZUMU VE YÖRÜK ŞENLİĞİ 1 EYLÜL MANİSA’DA

Facebook Twitter Linked-in

Manisa Yörük Türkmen Derneği, Türkiye genelindeki Yörük Türkmenler 1 Eylül 2024 Pazar günü düzenleyeceği 6. Geleneksel Bağ Bozumu ve

 Yörük Türkmen Şöleninde buluşturacak. Yaş üzüm ve odun ateşinde pişen keşkeğin ikram edileceği şölende sanatçılar ve halk oyunları ekipleri de sahne alacak. Manisa Yörük Türkmen Derneği Başkanı Arif Kurtoğlu, “kültürümüze dair yaşanacak ne varsa hep birlikte yaşamak için tüm dostları İğdecik’e bekliyoruz” dedi. Şölene yaklaşık 8-10 bin kişinin katılmasını beklediklerini kaydetti.
Manisa Yörük Türkmen Derneği tarafından Ege Bölgesinin en büyük Geleneksel Bağ Bozumu ve Yörük Kültür Şöleni 6. kez düzenlenecek. Programı yılların ustası Şehriban Tekçe sunacak. 1 Eylül 2024 Pazar günü Şehzadeler İlçesine bağlı Sancaklı İğdecik Mahallesi’nde yapılacak olan şölen saat 11 de kortej yürüyüşü ile başlayacak. Kemaliye Zeybek ekibi, Ödemiş Yörük Efeler Derneği Zeybek Ekibi, Avrasya Basın Yayın Birliği Halk Oyunları Ekibi  Halk Oyunları ekibi sahne alacak. Sanatçı Ayşe Karaçam, Uğur Önür ve Zeki Yılmaz konser verecek. Şölende 2 ton yaş üzüm ve odun ateşinde pişen keşkek ikram edilecek.  

BAŞKAN KURTOĞLU HALKI ŞÖLENE DAVET ETTİ


Manisa Yörük Türkmen Derneği Başkanı Arif Kurtoğlu, şölene Türkiye genelinde yaklaşık 20 bin kişiyi beklediklerini kaydetti. Kurtoğlu, “Programımızı usta sunucu Şehriban Tekçe sunacak .Bu yıl nasip olursa 6. Geleneksel Yörük Kültür Şölenimiz Sancaklı İğdecik mahallemizde 1 Eylül Pazar günü yapacağız. Biz buradan diyoruz ki Pazar günü hiçbir yere söz vermeyin. Ailenizi, çocuklarınızı alın yaş üzüm ve odun ateşinde pişen keşkeği yemeye gelin. Ata binin, deveye binin. Sanatçılarla, zeybeklerle oynamaya davet ediyoruz. Bu yıl ki şölenimizde sanatçı Zeki Yılmaz var, türküleriyle insanı coşturan Uğur Önür var. Yörüklerin olmazsa olmazı Anadolu’nun ve Karadeniz’in sesi Ayşe Karaçam var.” Şölende ayrıca Türkiye’nin en genç dernek başkanı Recep Koç’tan zeybek gösterisi olacağını hatırlatan Başkan Kurtoğlu, “Şölenimize Selendi Atlı Cirit Derneği, Karabağlar Deveciler Derneği ve Şehzadeler Belediyesi Mehter Takımı da renk katacak” dedi. Bu yıl şölenin çok çok renkli geçeceğini belirten Manisa Yörük Türkmen Derneği Başkanı Arif Kurtoğlu, “Türkiye genelinde 80-100’e yakın derneğimiz katılacak. Biz Yörükler misafirlerini en güzel şekilde ağırlamak için hazırız. Yörüklerin birliğini, beraberliğini herkes Sancaklı İğdecik’te görecek” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —