Tarih: 13.08.2024 15:55

ACIPAYAM'DA YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATTILAR

Facebook Twitter Linked-in

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde Acıpayam Yörükler Derneği ile Acıpayam Belediyesi işbirliğinde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Yörük Şöleni, dolu

 dolu geçti. Şölenin ilk günü Damla Yılmaz ve Erkal Sonel,  sahne alarak, katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

2.gününde Şehir merkezinden garaja kadar develer, atlar, eşekler ve tekler ile ‘Yörük Göçü’ gerçekleştirildi. Denizli Mehteran Ekibi eşliğinde yürüdüler. Kuvayi Milliye ve mücahitleri Derneği Nazilli Şubesi, Konya Selçuklu Yörük Türkmen Kültür ve Dayanışma Derneği, Denizli Yörükler derneği, Dodurga Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Serinhisar Yörük Türkmen Kültürü ve Dayanışma Derneği başkan ve üyeleri katıldı.

Kapalı pazaryerindeki resmi tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Usta sunucu Şehriban Tekçe’nin sunduğu programın açılış konuşmasını Acıpayam Yörükler Derneği Başkanı İbrahim Yılmaz yaptı. Yılmaz, ”Programımıza uzaktan yakında teşrif eden bütün misafirlerimize ‘Hoş Geldiniz’ diyor hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

Acıpayam Belediye Başkanı Levent Yıldırım’da belediye olarak her zaman yörüklere ve kültürlerine destek olmayı sürdüreceklerini söyledi. Sonra sırasıyla Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli Milletvekilleri Sema Silkin Ün ve Gülizar Biçer Karaca’da günün anlam ve önemine dair birer konuşma yaptılar. Mehteran gösterisinden sonra protokol üyeleri katılımcılara çorba ve aşure dağıttı.

Programın bu bölümünde Kültür Bakanlığı Halk Şairleri Safiye  Samyeli, Hüseyin Yıldız ve diğer şairler Ramazan Aydoğdu, Ergül Doğan, İbrahim Zeren, Ramazan Demirel, Abdullah Aksoy şiirlerini okudu. Saz ve söz üstadı Bağlama sanatçısı Ramazan Uçgun’un konserinin ardından Türk Halk Müziği Sanatçısı Aslı Elbeyi izleyenleri coşturdu. Akşamki programda ise Ümmü Erbil ve İsmail Altunsaray konser verdi.

3. gününde ise akşam dans gösterisi ve Ufuk Beydemir konseri vardı. Yörük Şölenine TBMM Başkan Vekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Serinhisar Belediye Başkanı Osman Kılıç, Acıpayam Belediye Başkanı Levent Yıldırım, Acıpayam Yörükler Derneği Başkanı İbrahim Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Kuvayi Milliye ve mücahitleri Derneği Nazilli Şubesi Başkanı Murat Demiroğlu, Dodurga Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Yüksel Şan ve binlerce yörük türkmen katıldı.

    ADİL AKA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —