Eti Sosyal Bilimler Lisesi, işbirlikçi ve yenilikçi yaklaşımların öncü kurumu olma yolunda 3 yeni projeyle eTwinning alanında çalışmalarına devam ediyor.
Projelerin danışmanlığını sürdüren okulun İngilizce öğretmeni Ayşe Özer, eTwinning projelerinin, bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa?da okul işbirliğini teşvik etmeye yönelik olduğunu belirtti. Özer, ?Öğrenci ve öğretmenler, heyecan verici öğrenme topluluğunu keşfetme, görev ve sorumluluk bilincini geliştirme, aynı görevde farklı ülkelerdeki öğrencilerle ortak paylaşımlar yapma ve yabancı dil becerilerini aktif kullanabilecekleri, bilişim teknolojileriyle donatılmış öğrenme ortaklıklarının parçası olabilme fırsatı bulmaktadırlar. Yaptıkları projelerle sadece okullarının değil şehirlerinin ve ülkelerinin tanıtımına da kültürel destek sağlamaktadırlar. Kalite etiketleri ile taçlandırılan projeler, öğrencilerde motivasyonu arttırarak işbirlikçi öğrenmeyi desteklemekte, proje tabanlı öğrenmeyi yaparak yaşayarak öğrenme fırsatı sunmaktadır? diye belirtti.
Digital Natives&Digital Immigrants projesiyle, eğitimde teknoloji kullanımında oldukça faydalı bir eğitim portalı olan EBA ve öğretmenlerin diğer teknoloji kullanımları ele alındığını anlatan Özer, şunları belirtti;
?Romanya&Macaristan&Türkiye işbirliğinde teknoloji yerlisi öğrencilere, çoğu dijital göçmen olan öğretmenlerin eğitim ve öğretim çabaları araştırılmaktadır. Read Shakespeare?s Sonnets projesiyle ölümünün 400. yılında Shakespeare ?in sonelerinin incelenmesi , sınıf içi çalışmalarda diğer öğrencilerle tanıştırılması ve filme alınması gibi görevlerde Litvanya ile görevler ortaklaşa sürdürülmektedir . Age before the Trial projesiyle birçok ortak noktamız olan Arnavutluk ile tarih alanında çalışmalar yürütülmekte ve yakın tarihimize tanıklık eden olay ve kişiler paylaşılmaktadır.?