Cinayet davası sanığı delil yetersizliğinden beraat etti

Adana'da motosikletten ateş açarak bir kişiyi öldürdüğü, bir kişiyi yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanığın delil yetersizliği nedeniyle beraatine karar verildi

Güncel 22.04.2016 17:54:02 0
Cinayet davası sanığı delil yetersizliğinden beraat etti

ADANA (AA) - Adana'da motosikletten ateş açarak bir kişiyi öldürdüğü, bir kişiyi yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık, delil yetersizliği nedeniyle beraat etti.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına başka suçtan tutuklu bulunan 17 yaşındaki sanık F.E, maktulün yakınları ile taraf avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısı, mahkemeye sunduğu mütalaada, sanığın sosyal paylaşım sitesinde sahte hesap açarak maktule arkadaşlık teklif ettiğini, 31 Ekim 2014'te buluşmak üzerine anlaştıklarını belirterek, siyah çarşaf giyen sanığın olay günü motosikletiyle yanına yaklaştığı maktule birkaç kez ateş açtığını, olayda Mazlum Mehmet Karadağoğlu'nun yaşamını yitirdiğini, biraz ileride bulunan Mustafa Bozi'nin de yaralandığını kaydetti.

Sanığın, ateş açtığı sırada maktulün yanındaki arkadaşı tarafından tanındığını ifade eden savcı, F.E'nin 'tasarlayarak öldürme ve kasten yaralama' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Sanık F.E. ise üzerine atılı suçlamaları reddederek, olay günü arkadaşı ve onun babasıyla araba satın almak için Hatay'da olduklarını söyledi.

Cinayetten bir süre önce meydana gelen olayda maktulün, yanında bulunan Serdar T'ye ateş ettiğini, kendisini hedef almadığını savunan F.E, dolayısıyla ölen kişiyle aralarında husumet bulunmadığını öne sürerek, beraatini istedi.

Tanıklar Mustafa ve oğlu Ahmet Can Tırlı da olay anında sanıkla beraber olduklarını belirterek, Hatay'dan dönerken birlikte çektirdikleri fotoğrafları mahkemeye sunduklarını anımsattı.

Mahkeme heyeti, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden sanığın 'tasarlayarak öldürme ve yaralama' suçlarından beraatine karar verdi.

Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde 31 Ekim 2014'de Mazlum Mehmet Karadağoğlu ve arkadaşı Hasan Suludağ, kara çarşaf giyen motosikletlinin silahlı saldırısına uğramış, Karadağ yaşamını yitirmiş, yoldan geçen Mustafa Bozi yaralanmıştı.

Olayın ardından tutuklanan F.E, cinayet sırasında arkadaşı ve babasıyla Hatay'da olduğunu fotoğraflarla kanıtlayınca bu suçtan tahliye edilmişti.


Salı 38.6 ° / 25.1 °
Çarşamba 37.3 ° / 23.6 °
Perşembe 37.4 ° / 24 °