Patates Üretimini Artırmak İçin Belediye Tarla Kurdu

Ordu?da çiftçilerin gelir düzeyini artırmak ve doğru tarımı göstermek amacıyla uygulama tarlasına 1.5 ton patates ekimi yapıldı.

Güncel 26.04.2016 10:39:38 0
Patates Üretimini Artırmak İçin Belediye Tarla Kurdu
Ordu?da çiftçilerin gelir düzeyini artırmak ve doğru tarımı göstermek amacıyla uygulama tarlasına 1.5 ton patates ekimi yapıldı.
Kabadüz Belediyesi, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kabadüz Ziraat Odası işbirliğiyle 6 dönümlük uygulama tarlasına patates ekimi yapıldı. Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, çiftçilerin gelir düzeyini artırmak, patates üretimini yaygınlaştırmak ve doğru tarım uygulamalarını göstermek için Turnalık Yaylası?na patates ekimi yaptıklarını söyledi.
İlçelerindeki patates üretimini artırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Kaya, ?Son yıllarda patates üretimini artırmaya ve çiftçilerimizin gelir düzeyini yükseltmeye yönelik önemli çalışmalarımız var. Bu çalışmalar kapsamında İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kabadüz Ziraat Odası işbirliğiyle Turnalık Yaylasında oluşturduğumuz tarlanın çiftçilerimize örnek olmasını arzu ediyoruz. Çiftçilerimiz uygulama tarlasında patates yetiştiriciliğinin tüm püf noktalarını öğrenmenin yanında modern ve doğru tarım uygulamalarını görebilirler? dedi.
Cumartesi 29.1 ° / 17 °
Pazar 30.8 ° / 19.7 °
Pazartesi 28.9 ° / 15.7 °