Komşuları polisi arayınca dolandırılmaktan kurtuldu

Komşuları polisi arayınca dolandırılmaktan kurtuldu

Merkez Nilüfer ilçesinde 77 yaşındaki bir kadını telefonla dolandırmaya çalışan 2 kişi, komşularının şüphelenmesi üzerine haber verdiği polis ekiplerince para ve altınları almak için geldikleri evin önünde yakalandı Zanlılardan

BURSA (AA) - Bursa'da telefonla aradıkları yaşlı kadını dolandırmaya çalışan 2 kişi, para ve altınları almaya geldikleri evin önünde, komşularının ihbarı üzerine gelen polis tarafından gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesi Esentepe Mahallesi'nde yaşayan F.D. (77) adlı kadını telefonla arayan A.A. (22), kendisini polis olarak tanıttı.

A.A, yaşlı kadına, kimliği kullanılarak terör örgütü tarafından adına telefon hattı açtırıldığını, olayın aydınlatılması için incelenmesi amacıyla para ve altınlarını eve gelecek kişilere teslim etmesi gerektiğini söyledi.

Telefondaki kişinin, kendilerine yardımcı olmaması halinde tutuklanacağını da söylemesi nedeniyle korkan F.D, onun isteğiyle telefonunu saatlerce açık tuttu. Komşuları, F.D'ye uzun süre telefonla ulaşamamalarından şüphelenerek polise haber verdi. Söz konusu evin bulunduğu yere gelen polis ekipleri, sokakta beklemeye başladı.

A.A. ile Suriye uyruklu S.A.E. (18), yaklaşık 7 saat telefonda oyaladıkları kadının evinin önüne geldi. Ekipler, F.D'den 48 bin lira ile 25 bin lira değerindeki altınları alırken bu kişileri yakaladı.

Gözaltına alınan A.A. ve S.A.E, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İstanbul'dan dolandırıcılık amacıyla Bursa'ya geldiği belirlenen şüphelilerden A.A'nın, aynı suçtan sabıkasının bulunduğu ve cezaevinden 5 gün önce çıktığı öğrenildi.