Geleneksel Türk El Yazmacılığı Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Geleneksel Türk El Yazmacılığı Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Balık teması ile oluşturulan el baskısı yazmaların giysi ve aksesuar tasarımlarına dönüştürüldüğü Geleneksel Türk El Yazmacılığı Sergisi, Tuzla?da sanatseverlerle buluştu.

Balık teması ile oluşturulan el baskısı yazmaların giysi ve aksesuar tasarımlarına dönüştürüldüğü Geleneksel Türk El Yazmacılığı Sergisi, Tuzla?da sanatseverlerle buluştu.
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Okan Üniversitesi işbirliğiyle Geleneksel Türk El Yazmacılığı Sergisi ziyarete açıldı. Düzenlenen eğitim programıyla üretilen ürünler Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezinde sergilendi. Balık teması ile oluşturulan el baskısı yazmaların giysi ve aksesuar tasarımlarına dönüştürüldüğü serginin açılışına Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Çelikel, Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut ile çok sayıda konuk katıldı.
'KADIN İSTİHDAMINA YÖNELİK BİR ÇALIŞMA'
Sergi öncesi konuşma yapan Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Çelikel, şunları söyledi:
?Ortak çalışmanın ürünü olarak birçok üniversitelerle bir araya gelip bu tür projelerde birlikte çalışma imkânı bulmaktayız. Başkanımızın ifadesiyle Tuzla, bu manada eğitim kenti ve laboratuvar niteliğinde bir duruma gelmiştir. Şuan Tuzla?nın neye ihtiyacı varsa halkımızın neye ihtiyacı varsa bu konuda proje üretip hem üniversitelerimizle birlikte hem kendimiz proje üreterek bu konuda katkılarını talep etmekteyiz. Bu kadınlara yönelik bir proje, kadın istihdamına yönelik bir çalışma ama geçmişimizi geleceğimize düşleyerek yapacağımız bir proje olduğu için bunları çağdaş bir şekle dönüştürerek, çağdaş bir gözlükle olaya bakıp sadece yazma niteliğinde değil birçok elbiselerde bu baskı ürünlerini görmemiz mümkün. Bunun geliştirilmesi tabi modacılık bölümü hocalarımızın emeğiyle olmaktadır.'
'GEÇMİŞİ BUGÜNE TAŞIYAN ÜRÜNLER VAR'
Sergiyi çok beğendiğini dile getiren Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut, ?Hem geçmişi bugüne taşıyan ürünler var hem de çok büyük bir potansiyel var. Buradan istihdam tabi ki bunların satışı ama bu dünyaya açılabilecek bir proje yani hedefi ihracat olarak koyarsak o zaman daha hızlı daha nitelikli ilerlemek olabilir diye düşünüyorum. Çok önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Belki başladığımızda hiç birimizin hayal etmediği kadar son derece güzel bir şey? şeklinde konuştu.