Kendini yenileyebilen, modern alt yapısı ve uzman ekibiyle bölgeye gelişmiş ülkeler standartlarında hizmet vermeyi başarabilen Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, 2016 yılı içerisinde de mevcut sağlık
Kendini yenileyebilen, modern alt yapısı ve uzman ekibiyle bölgeye gelişmiş ülkeler standartlarında hizmet vermeyi başarabilen Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, 2016 yılı içerisinde de mevcut sağlık hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi için tıbbi cihaz yatırımlarını sürdürmeye devam ediyor.
BEÜ Bilimsel Araştırmalar Projesi?nin desteği ile Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hemodiyaliz Ünitesi?nde miadı dolan hemodiyaliz cihazları ile reverse ozmoz (saf su arıtma cihazı) sistemi yenilenerek hem sayı hem de kapasite olarak artımı gerçekleştirildi.
Yapılan cihaz yenileme ve artımı ile ilgili olarak açıklama yapan BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bekir Hakan BAKKAL açıklamasında ?Hemodiyaliz merkezimiz 7/24 saat hizmet verecek şekilde çalışmaktadır. Akut ve kronik böbrek yetmezliği nedeniyle ayaktan ve yatan hastalarda aylık ortalama 650 seans işlem yapılmaktadır. Gündüz saatlerinde ayaktan tedavi gören hemodiyaliz hastalarına ve yatan hastalara hizmet verilirken, yoğun bakımda yatan ve acil vakalara 24 saat süreyle hizmet verilmektedir. Merkezimiz ayrıca hasta hizmetlerinin yanında önemli bir eğitim ve araştırma merkezidir. Hemodiyaliz merkezimiz yılda 3 İç hastalıkları Uzmanı, 6 pratisyen hekim, 12 hemşireye hemodiyaliz sertifikasyon eğitimi verecek şekilde Sağlık Bakanlığı?nın ruhsatlandırdığı eğitim merkezidir. Bölgemizde hemodiyalize giren hastalara teknolojik ve bilimsel gelişmelerin getirdiği yeniliklerden en iyi şekilde faydalanmaları için gerekli tüm yatırımları yapmaktan mutluluk duymaktayız. Böbrek yetmezliği olan hastalarımıza hastanemizde yatarken ve ayaktan hemodiyaliz hizmetlerini en iyi şekilde sunmak bizler için onur kaynağıdır. Bu konuda desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer?e teşekkürlerimi sunuyorum? dedi.
Yaklaşık yüzde 70 kapasite artışı sağlayacak hemodiyaliz cihazları ve su arıtma sistemi ile ilgili bir açıklama yapan B.E.Ü. Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer tüm bu yatırımların bölgenin geleceğine yapıldığını ifade ederek şunları söyledi:
?Üniversitemiz, bölgemizde sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasında ve bu alanda hizmet verecek sağlık personelinin eğitiminde orta ve uzun vadeli hedeflerimiz doğrultusunda gerekli tüm adımları atmaktadır. Bölgemizde böbrek yetmezliği olan hastalar için tanı ve tedavi merkezi olma özelliği olan merkezimizin ihtiyaçları önemli ölçüde yenilenmiş ve karşılanmış oldu. Ayrıca hemodiyaliz merkezimiz bilimsel araştırmaların yapıldığı, hemodiyaliz uygulayan merkezlerin personel eğitim ihtiyaçlarını karşılayan önemli bir merkezimizdir. Bu çalışmalarımızı hayata geçirirken bizlerle birlikte mesai harcayan çalışma arkadaşlarımıza, sağlık alanında fedakârca hizmet veren akademisyen ve sağlık personelimize, tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor yenilenen hemodiyaliz merkezimizin Zonguldak ve Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum.'