ANKARA (AA) - Çin'in teknoloji firması Huawei'nin Türkiye Enterprise Ülke Müdürü Serdar Yokuş, siber güvenliğin en fazla önceledikleri alanlardan olduğunu belirterek, 'Ürettiğimiz ürünlerde, siber güvenlik açısından her türlü önlemi alıyoruz.' dedi.
Yokuş, düzenlediği basın toplantısında, temelde en fazla önem verdikleri alanın Ar-Ge olduğuna dikkati çekerek, kuruldukları 1982'den bu yana tüm harcamalardan Ar-Ge'ye ciddi pay ayırdıklarını dile getirdi.
Huawei'nin bugün dünya genelinde 176 bin çalışanıyla 170'ten fazla ülkede ürün ve çözümleriyle var olduğunu vurgulayan Yokuş, Türkiye'deki dahil 16 Ar-Ge ve 36 inovasyon merkezlerinin bulunduğunu, 79 bin Ar-Ge çalışanları olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra 5 bin 500 iş ortağı ile 19 ayrı bölgede destek hizmetlerini sürdürdüklerini belirten Yokuş, sadece geçen yıl dünyada 9,2 milyar dolar, Türkiye'de ise 20 milyon lira Ar-Ge yatırımı gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Huawei'nin 2015'te Dünya Patent Organizasyonu tarafından en çok uluslararası patent başvurusu yapan firma seçildiğine işaret eden Yokuş, 'Tüm endüstriler arasında Huawei bu alanda ilk sırada yer aldı. Huawei, Fortune Global 500'te 228. sıraya yükseldi.' diye konuştu.
Yokuş, Huawei'nin servisini vermediği hiçbir ürünü piyasaya sürmediğini ve sürmeyeceğini belirterek, firmanın tüm sektörlerde çok geçerli ve üst düzey referansları bulunduğunu kaydetti.
Huawei'nin geliştirdiği tüm ürünlerde katılımcı inovasyon bakış açısıyla müşteri ihtiyaçlarını dikkate aldığını ifade eden Yokuş, bilgi teknolojileri sektöründe üretici firma olmanın önemini anlattı.
Siber güvenliğin Huawei'nin en fazla öncelediği alanlardan olduğunu dile getiren Yokuş, ürettikleri ürünlerde, siber güvenlik açısından her türlü önlemi alındıklarını söyledi.
Yokuş, kamunun tamamen teknolojiye taşınmasının ve tüm yapıların ortak bir platform üzerinden yönetilmesinin Türkiye'ye ekonomik anlamda ciddi katkı sağlayacağını belirterek, dijital dönüşüm stratejisinde altyapı platformlarının sağlanması için Huawei olarak her türlü desteğe hazır olduklarını dile getirdi.
İhracatta rekabetçi olmak için daha fazla teknoloji yoğun ürünler üretilmesi gerektiğini ifade eden Yokuş, 'Bizim sektöre girmemizle rekabet dünyada çok önemli noktalara geldi, fiyatlar aşağı çekildi. Türkiye'de her kurumda referanslarımız oldu. Huawei'nin ülkeye en büyük faydası belki de bu oldu. Daha kaliteli ürünü, daha uygun fiyata alabilmek' değerlendirmesini yaptı.