Niğde İpard Kapsamına Alındı

Niğde İpard Kapsamına Alındı

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde?ye Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Niğde Koordinatörlüğü İPARD mali destek bürosu kurulacağını söyledi.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde?ye Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Niğde Koordinatörlüğü İPARD mali destek bürosu kurulacağını söyledi.
Vali Kılıç, İPARD mali desteklerinin Niğde tarımına ve kırsal kalkınmasına katkı sağlayacağını kaydetti.
Konu ile ilgili açıklama yapan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç; ? Kuruluş gayesi; IPARD olarak adlandırılan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2020 yılına kadar uygulanacak olan Tarım ve Kırsal Kalkınma Programının temel amacı; AB Ortak Tarım Politikası ile ilgili müktesebatın uygulanmasına ve Türkiye gibi aday ülkelerde tarım sektörü ve kırsal alanların sürdürülebilir biçimde adaptasyonu için bazı önceliklere ulaşmaya ve sorunların çözümüne katkıda bulunmaktır? dedi.
Vali Kılıç, ?AB ve Uluslararası Kuruluşlardan sağlanan kaynakların ülkemizde kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlamak olan İPARD yardımları Söz konusu faaliyetlerin gerçekleştirilmesi amacıyla, 4 Mayıs 2007 tarihinde Yüce Meclisimiz tarafından kabul edilen 5648 sayılı ?Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun (TKDK)? 18 Mayıs 2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Ayrıca bu kanun ile tarım sektörümüzün gelişmişlik düzeyinin ve tarımsal nüfusumuzun refah seviyesinin yükseltilmesi ve Türkiye?nin Avrupa Birliğine uyumunun sağlanması hedeflenmiştir. Bu amaç ile kurulmakta olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun kuruluş, görev, yetki ve sorumluluklarına ilişkin usul ve esaslar da bu kanun ile düzenlenmiştir? diye konuştu.
Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilen, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Fonları ile desteklenecek Tarım ve Kırsal Kalkınma Programını (IPARD) uygulandığının altını çizen Vali Kılıç, ?Söz konusu Programla; tarım sektöründe ve kırsal alanda faaliyet gösteren üreticilerimizin, özel sektörün ve potansiyel yatırımcıların Tarım ve Kırsal Kalkınma alanında desteklenmesi amacı ile 2020 yılına kadar uygulanmaya devam edecektir. AB hibe fonları kırsal kesimde yaşayan halkımıza, çiftçilere, üretici birliklerine ve tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalara projeler karşılığında ve sözleşmelerine uygun olarak kullandırılacaktır.
Tarım sektörünün genelinde olduğu gibi, kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın, gelir düzeyinin yükselmesi, gelir dağılımının iyileşmesi, doğal kaynakların korunarak kullanılması ve zenginliklerin tüm insanlarımıza yansıtılması en temel hedefi olan Türkiye Cumhuriyeti Hükümetimizin eylem planı doğrultusunda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD kapsamında olmayan başta İlimiz olmak üzere 39 ilimizde de uygulanmasının sağlanmasına yönelik mevzuat ve teknik program çalışmaları tamamlanma aşamasında olup, fiilen görevin yürütülebileceği idari teşkilatlanma aşamasına gelinmiştir. İPARD mali desteklerinin İlimiz tarımına ve kırsal kalkınmasına hayırlı olmasını diliyorum? diye konuştu.