Tarih: 04.05.2016 14:33
Üniversite Öğrencilerinden Gülümseten Proje
Anadolu Üniversitesi Fikir Atölyesi ve Münazara Kulübü öncülüğünde bir araya gelen gönüllü üniversite öğrencileri, köy okullarında öğrenim gören kardeşleri için topladıkları yardımlarla miniklerin yüzlerini güldürdü.
Anadolu Üniversitesi bünyesi altında geçen yıl kurulan Fikir Atölyesi ve Münazara Kulübü, daha önce ?Gülümseten kutular? ismini verdikleri projenin ikincisini gerçekleştirdi. Kulüp üyeleri tarafından sosyal medya üzerinden duyurusu yapılan kampanya kapsamında Eskişehir?in Günyüzü ilçesine bağlı Kayakent Abdülhamit Alptekin Cumhuriyet Ortaokulu?nda öğrenim gören tüm öğrencilere, eğitimlerinde yardımcı olacak kitap, defter, boyama kalemi gibi kırtasiye malzemeleri hediye edildi. Dağıtılan yardımların ardından çocuklarla sohbet eden gönüllü öğrenciler, sınıf sınıf dolaşarak okudukları bölümü ve ileride yapacakları meslekleri tanıttı. Anlatılanların akılda kalması için mesleklerine dair somut objeler ve kıyafetlerle birlikte tanıtımlarını yapan gönüllüler, öğrencilerin farklı işler hakkında merak ettiği soruları da yanıtladı. Ardından okul bahçesinde bir araya gelen gönüllüler, kardeşleriyle birlikte futbol, voleybol, ip atlama, yakan top ve çuval yarışı gibi oyunlar oynayarak keyifli vakitler geçirdi.
?BU PROJEYLE MİNİK KARDEŞLERİMİZE VİZYON KAZANDIRMAK İSTEDİK?
Projelerinin çıkış noktasının daha önceki ziyaretlerinde öğrencilerin farklı mesleklerle alakalı bilgilerinin olmaması olduğunu belirten Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi ve Fikir Atölyesi ve Münazara Kulübü üyesi Leyla Çiçek, çocuklara hedef ve vizyon kazandırmak için böyle bir işe imza attıklarını bildirdi. Çayırtepe, ?Bu projemizin çıkış noktası güz döneminde yaptığımız ?Gülümseten Kutular? projemiz için Eskişehir Kayakent Abdülhamit Alptekin Cumhuriyet Ortaokulu?nu ziyaret ettiğimiz sırada öğretmenlerinin çocuklara ileride ne olmak istersiniz sorusuna sadece 2 çocuğun cevap vermesiydi. Bu çocukların ileride ne olmak istediklerine dair fikirleri, hayalleri yoktu. Biz de bundan yola çıkarak bu minik kardeşlerimize vizyon kazandırmak, hedeflerinin olmasını sağlamak istedik. Bunun için öncelikle farklı bölümlerde okuyan arkadaşlar bulduk. Onlar okudukları bölümü ve okul bittiğinde yapabilecekleri meslekleri anlattılar. Anlattıklarının çocukların aklında daha somut bir şekilde kalması için yanlarında yapabilecekleri mesleklere ait kıyafetler, objeler getirdiler. Daha sonra birlikte çok keyifli vakit geçirdik. Elbette hediyelerini verdiğimizde mutlu oldular ancak onların yüzündeki asıl mutluluğa onlarla vakit geçirirken, oyunlar oynarken, dans ederken şahit olduk? dedi.
?ÇOCUKLAR DIŞ DÜNYAYI TANIYOR VE KENDİLERİNE OLAN GÜVENLERİ ARTIYOR?
Bu tarz projelerin özellikle köy okulunda okuyan öğrenciler için çok faydalı olduğunu dile getiren Fen ve Teknoloji Öğretmeni Ceyhun Kahraman, yapılan ziyarette emeği geçen herkese teşekkür etti. Gerçekleştirilen yardımın kendileri ve özellikle köyde okuyan öğrenciler adına büyük anlam ifade ettiğini vurgulayan Özer Kahraman, ?Çocuklar bu tarz projelerle ve ziyaretlerle birlikte dış dünyayı tanıyorlar, ufku açılıyor, eğleniyorlar, kendilerine güvenleri geliyor. Daha önce yardımlar yapıldı ama birinci elden hiç yapılmamıştı. Böyle olduğunda öğrenciler hediyelerin nereden geldiğini, kimden geldiğini biliyor ve daha samimi oluyor. Yapılan meslek tanıtımları da öğrenciler için ayrı bir anlam ifade ediyor. Çünkü burada kime sorsanız bilindik öğretmen, doktor ve polis gibi meslek dallarından olmak isterler. Çünkü burada sadece bu tarz meslek dallarından kişileri görüyorlar. Aslında bu işin içinde olanlar tarafından anlatıldıkça farklı meslekler olduğunun da farkına varıyorlar. Biz söylüyoruz ama çocuklar görmeyince ne olduğunu kestiremiyorlar. Meslek tanıtımları bu noktada çok önemli. Hediye olmasa bile çocuklarla belirli bir süre vakit geçirmek, onların özgüvenini artırıyor. Çocuklar hedefleri kendileri belirlemiyor. Gördükleri kişilerden ya da anlatılanlardan hedeflerini ortaya koyuyorlar. Bu tarz etkinlikler, okulları ziyaretler çok önemli? ifadelerini kullandı.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —