Tarih: 05.05.2016 12:42

Paralimpikte madalyanın yolu Aksaray'dan geçiyor

Facebook Twitter Linked-in


AKSARAY (AA) - ÖZKAN BEYER - Türkiye'nin tek paralimpik hazırlık merkezi olan Aksaray Paralimpik Oyunları Hazırlık Merkezinde, ülkenin farklı yerlerinden gelen engelli milli sporculara 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na en iyi şekilde hazırlanma imkanı sunuluyor.

Dağılgan Spor Kompleksi'nde yer alan ve daha önce Milli Takımlar Kamp Merkezi olarak kullanılan tesiste, bir yıldır futbol, atletizm, atıcılık, bisiklet, voleybol ve yüzme başta olmak üzere 27 branşta engelli sporcular, olimpiyatlara ve diğer müsabakalara hazırlanıyor.

Engellilerin tüm ihtiyaçlarını bağımsız olarak görebilmelerine için düzenlenen 80 yatak kapasiteli tesis, özel sporcuların adeta 5 yıldızlı otel konforunda olimpiyatlara hazırlanmasını sağlıyor.

Goalball Milli Takımı ve B1 Görme Engelli Futbol Milli Takımı'nın, Aksaray'daki hazırlıklarının ardından katıldıkları turnuvalarda Avrupa şampiyonluğu elde etmeleri de tesisin sportif başarıya katkısını ortaya koydu.


- 'Burada kendilerini evlerinde hissediyorlar'


Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cüneyt Alkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezin geçen yıldan itibaren engelli sporculara hizmet vermeye başladığını söyledi.

Tesiste her türlü branşta milli takım düzeyindeki engelli sporcuların olimpiyatlar ve diğer müsabakalara hazırlanabildiklerini belirten Alkan, '80 yatak kapasiteli hazırlık merkezimiz, reviri, yemekhanesi ve her türlü sosyal imkanı ile sporcularımıza hizmet ediyor. Bir yıldır birçok sporcumuzu misafir ettik. Önümüzde 2016 Rio Paralimpik Oyunları var. Olimpiyatlarda ülkemize madalya kazandıran takımlarımızı, down sendromlu, otistik, bedensel ve görme engelli her türlü branşta tüm özel sporcularımızı Aksaray'da hazırlayıp, ülkemizi Avrupa ve dünyada temsil etmek üzere müsabakalara gönderiyoruz.' diye konuştu.

Engellilerin Aksaray'da sıcak ilgiyle, bir aile ortamında çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Alkan, şunları kaydetti:

'Aksaray'ın paralimpik hazırlık merkezi olarak seçilmesinde engelli sporcularımızın yoğun talebi rol oynamıştır. Burada kendilerini evlerinde hissediyorlar. Merkezimizde her türlü konforu, imkanı bulabiliyorlar. Bizim de amacımız, bu aile ortamını muhafaza ederek, sporcularımızın bayrağımızı göndere çektirmesine ve İstiklal Marşımızı okutmasına katkı sağlamak. Bunun için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.'


- 'Hepsi de başarılı oldu'


Hazırlık merkezinin koordinatörü Hamdi Turan ise tesisin Milli Takımlar Kamp Merkezi olduğu dönemde de olimpiyat şampiyonları yetiştirdiğini söyledi.

Özellikle bedensel engellilerin tesiste hazırlık yaptığını aktaran Turan, şu ifadeleri kullandı:

'Burada defalarca kamp yapmış bedensel engelli sporcularımız var. Okçuluk Milli Takımı'ndan, diğer branşlardan sporcular geldi. Aksarayımızın atıcılık branşında yetiştirdiği iki sporcusu var. Olimpiyatlara giden Hakan Çevik kardeşimiz bu tesiste yetişti. Bu da bizim için gurur kaynağı. Buraya onlarca milli takım geldi, kamp yaptı. Hepsi de başarılı oldu. Ampute Milli Futbol Takımı 3 kez bu tesise geldi. Daha sonra katıldıkları turnuvada dünya üçüncüsü oldu. Goalball Milli Takımı, paralimpik hazırlık merkezi değilken bile burayı tercih etti. Gittikleri her yarışmada da başarılı oldu.'

Goalball Erkek Milli Takımı Teknik Direktörü Gökhan İnce de 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na Aksaray'da en iyi şekilde hazırlanma imkanı bulduklarına işaret ederek, 'Bu tesis tüm engelli sporcuların ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş, ülkemizin tek paralimpik hazırlık merkezi. Bunun için tüm kamplarımızı burada yapıyoruz.' şeklinde görüşlerini dile getirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —