BÜ?de Kariyer Planlama Semineri

BÜ?de Kariyer Planlama Semineri

Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından gerçekleştirilen seminerde öğrencilere mezun olduktan sonra karşılaşacakları meslek fırsatları ve zorlukları anlatıldı.

Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından gerçekleştirilen seminerde öğrencilere mezun olduktan sonra karşılaşacakları meslek fırsatları ve zorlukları anlatıldı.
Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından ?Mezuniyet Sonrası Kariyer Planlaması? adlı bir seminer düzenlendi. Etkinlikte öğrencilere mezun olduktan sonra yönelebilecekleri meslek alanları ve şartları aktarıldı. Seminerin açılışında konuşan İİBF Dekanı Prof. Dr. Said Kıngır, başarının çok çalışmak ve sabırla elde edilebileceğini vurgulayarak, ?İnsanlık tarihi araştırıldığı zaman en başarılı, bilgili ve örnek insanlar zor şartlar altında azimle çalışan insanlar olduğu görülecektir. Dünyanın en mutlu insanları işlerini severek yapan insanlardır. İnsanlar severek yaptıkları işin hakkını vermeye çalışırlar ve kaliteli ve yararlı ürünler ortaya koyarlar. Hayat boyu bizi mutlu edecek mesleğe adım adım ilerlediğimiz şu günlerde derslerimize severek çalışmalı ve bu yolda kararlılığımızı sürdürmeliyiz. Edison 40 bin deney yapmıştır ve bıkmadan bunu sürdürerek başarıya ulaşmıştır. Bu gösteriyor ki yapılan çalışmalar başarısız değil, başarıya bir adım daha yaklaşmak anlamına gelmektedir. Bu azimle biz de hayat ışığımızı parıldatmak istiyorsak bıkmadan, usanmadan çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Eğer başarıyı istiyorsak oyunu kuralına göre oynamalıyız ve sabırla hedefe doğru yürümeliyiz? dedi.
Derslerde alınan bilgilerle gerçek hayat arasında uyumsuzluklar olabileceğini kaydeden İktisat Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Said Ceyhan, ?Bu etkinlikler bize hayatı öğretiyor. Mezun olduktan sonra bu etkinliklerde alınan bilgilere öğrencilerimize son derece faydalı olacağını düşünüyorum? şeklinde konuştu.
İİBF Öğretim Görevlisi Hakan Güneş ise öğrencilere bazı önerilerde bulunarak, ?Öğrenciler mezun olduktan sonra onları neler beklediği şimdiden kestirilebilir. Bunun için öğrencilerimizin neyi ne kadar istediği ve talep ettiği çok önemlidir. İstemekle her şey olmadığı aşikardır, bunun için talep etmek ve çok çalışmak gerekir. Fatih Sultan Mehmet?ten önce padişahlar İstanbul?u fethetmek istemiştir, ancak Fatih bunu istemenin dışında talebini yerine getirmek için çok çalışmıştır. Öğrencilerimizin çok çalışarak, azimle mücadele etmeleri kendilerine başarıyı getirecektir? diye konuştu.
Ayrıca Güneş, öğrencilere iş fırsatları, yönelebilecekleri alanlar ve alternatifleri, mesleki yeterlilik ve doğru meslek konusunda bilgiler verdi. Etkinlik karşılıklı soru cevapların alınmasının ardından son buldu.