Geçtiğimiz günlerde E-posta şirketi Yahoo kullanıcı bilgilerinin hacklenme skandalı ardından bir başka teknoloji devi hakkında daha skandal ortaya çıktı. Rusya'da yasaklanması tartışılan Windows 10 kullanıcılarının rızası olmadan b?
Microsoft tarafından 29 temmuzda yayınlanan Windows 10 yaklaşık 14 milyon bilgisayara ulaştı. İnternet üzerinden ücretsiz olarak indirilebilen programın Rusya? da yasaklanması gündemde.
'El yazınıza kadar topluyor!'
Güncellenen güvenlik duyurusuna göre Windows 10 bilgisayarlara yüklendikten sonra Microsoft, kredi kartı bilgileri ve şifreler gibi kullanıcı hesap bilgilerini topluyor.
Kullanıcının ödeme bilgileri, ilgi alanları ve bağlantı bilgilerinin olduğu veriler Windows 10?un çalışması ile birlikte toplanmaya başlıyor. Bununla birlikte kullanıcıların Bing arama bilgilerini, özel e-mail içeriklerini ve erişilen uygulamaları klavyeden ya da el yazısı ile girilen her veriyi de depolanıyor.
Microsoft yetkilileri, verilerin saklanmasının kullanıcının kendi rızası dışında yapılmadığını ve Windows 10?u daha etkili bir şekilde geliştirmek için bazı performans, teşhis ve kullanım bilgilerine ulaştıklarını belirttiler. Ayrıca bu işlem sonucunda Windows 10?un daha iyi çalışmasına yardımcı olunacağını sözlerine eklediler.