ABD'ye 'yeni delillerle' gidiyor

Adalet Bakanı Bozdağ'ın, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi için görüşmelerde bulunacağı ABD'de yeni deliller sunacağı öğrenildi.

Güncel 24.10.2016 13:01:35 0
ABD

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi için görüşmelerde bulunacağı ABD'de yeni deliller sunacağı belirtildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bozdağ'ın, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesine ilişkin görüşmelerde bulunmak üzere, gerçekleştireceği ABD ziyaretinin programı netleşti.

Yarın ABD'ye gidecek olan Bakan Bozdağ, çarşamba günü ise Türkiye saati ile 23.00'te ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ile bir araya gelecek.

Görüşmede, terör örgütü elebaşı Gülen'in iadesine dair ABD'ye gönderilen 4 ayrı iade dosyası hakkında bilgiler verecek olan Bakan Bozdağ, söz konusu dosyalara ilişkin soruşturmalar kapsamında elde edilen yeni bilgi ve belgeleri de aktaracak.

YENİ DELİLLER SUNULACAK

Kanlı darbe teşebbüsünün, terörist başı Gülen'in emir ve komutasında gerçekleştirildiğine ilişkin bilgi ve belgeleri ABD'li mevkidaşı ile paylaşacak olan Bozdağ, darbe teşebbüsü konusunda 10 Eylül'de ABD'ye gönderilen Fetullah Gülen'in geçici tutuklanması talebini de gündeme taşıyacak.

Bozdağ, 10 Eylül tarihinden itibaren soruşturmalar kapsamında elde edilen yeni delilleri ABD Adalet Bakanı Lynch ile paylaşacak.

Görüşmede, Bozdağ'ın Türkiye ile ABD arasındaki suçluların iadesine ilişkin anlaşmayı hatırlatarak, terörist başı Gülen'in geçici tutuklanmasının zorunlu olduğunu vurgulayacağı kaydedildi.

Pazar 5.8 ° / -0.2 °
Pazartesi 4.1 ° / -0.7 °
Salı 5.6 ° / -0.8 °