PKK'nın kış hazırlığına bombalar yağdı

TUNCELİ'nin Hozat, Ovacık ve Çemişgezek ilçeleri üçgeninde kalan Aliboğazı bölgesindeki terör örgütü PKK yuvalarına hava destekli destekli operasyon başlatıldı. Operasyonda 5 terörist ölü olarak ele geçirildi.

Güncel 25.11.2016 20:39:42 0
PKK

Sarp kayalıklar ve yer yer sık ormanlarla kaplı olan Tunceli'nin Aliboğazı bölgesi, terör açısından  en kritik noktalardan. Kışın gelmesiyle iyice köşeye sıkışan PKK, burayı kış üssü olarak kullanma hesabını yaparken Türk savaş uçakları üzerlerine bomba yağdırdı. 

Hem karadan hem havadan operasyonlarına devam eden güvenlik güçleri Hozat, Ovacık ve Çemişgezek ilçeleri üçgeninde kalan Aliboğazı'nı da teröristlerden temizlemeye çalışıyor. Operasyona 2 adet F-16, helikopterler ve insansız hava araçları ile Elazığ ve Tunceli'den özel eğitimli birlikler katılıyor. Savaş uçakları ve kobra helikopterlerin bombardımanının ardından Tunceli ve Hozat'tan çok sayıda eğitimli birlik, bölgeye sevk edilerek operasyon başlattı. Yapılan operasyonda PKK ile birlikte, TKP- ML Tikko, MLKP ve DHKP-C gibi sol örgütlere mensup teröristlerin de barındığı bölgedeki terör yuvaları ateş altına alındı.

Teröristlerin bulunması muhtemel güzergahlara bomba yağdıran Türk savaş uçakları, 5  teröristi ölü olarak ele geçirdi. Operasyon devam ediyor.

 

 

 

 


Salı 38.6 ° / 25.1 °
Çarşamba 37.3 ° / 23.6 °
Perşembe 37.4 ° / 24 °