Erdoğan: 'Madem burada kaybettik...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası Etkinliği'nde konuştu. Erdoğan yaptığı açıklamada, 'Madem medeniyetin öncülüğünü buralarda kaybettik, yine burada arayacağız.' dedi.

Güncel 10.12.2016 15:38:56 0
Erdoğan:

İşte Erdoğan'ın açıklaması:

''Mükemmel olan sadece Yüce Yaratıcı'dır. Yaratmak sadece Allah'a mahsustur. 

İnovasyon insalığın tarihi ile eşittir. Elbette mükemmel olan sadece Allah'tır. Bize düşen ise kendi kabiliyetimiz çerçevesinde çalışmaktır. İslam medeneiyetinin yüzyıllarca süren parlak döneminde bir çok önemli yenilik getirmiştir.

İnsan kendisine çizilen sınırlar içinde arayış içerisindedir. İslam tarihinde 7 yy'dan 17'yy'a kadar çeşitli araştırmalar yapılmıştır.

'ÖNCÜLÜĞÜ BURALARDA ARAYACAĞIZ'

Madem medeniyetin öncülüğünü buralarda kaybettik, yine burada arayacağız.

Emeğimizin asıl karşılığını üretimi tasarımla alabiliriz. Örneğin 2001'de 76 bin olan ARGE sayımız 2016 itibariyle 224 bini geçti.

'HAMALLIĞINI YAPARIZ'

Yenilikçi çalışmalar yürüten firmalarımız, TİM gibi çatı firmalarımız Türkiye'yi ileriye taşımak zorundalar. Türkiye ancak yenilikçi bir anlayış üzerinde inşa edilebilir. Bu konuda ümit verici gelişmeler görmekle birlikte katetmemiz gereken bir mesafe olduğu ortadadır. İnovasyonu başaramazsak işin kaymağını başkalarına bizse hamallığını yaparız. Türkiye'nin 2023 hedefleri çok ciddi.

'DOLARIN DEĞERİNİ DÜŞÜRMEK İÇİN ANLAŞTILAR'

1970'lerde ABD faizleri yükseltme kararı aldı. Bu karar 80-85 arasında doların yüzde 50 değer kazanmasıyla sonuçlanınca ihracat çöktü. Krizden etkilenen firmalar dış rekabete karşı koruma istedi. Koruma yasaları kongreden geçti. Ancak bu tebdirler dünya ticaretinin daha da bozulmasıyla sonuçlandı. Sonun doların yen karşısında değer kaybetmesinde anlaştılar. Geldiğimiz nokta benzer. Biz faizlere karşıyız. Biz yatırım istiyoruz.

Lazer önemli bir buluştu. Bunun insan hayatına etkisini keşfetmek zaman aldı. Şimdi kanser tedavisinden barkot okumaya çok geniş yer kaplıyor. Küresel dünyanın geleceğinde söz sahibi olabilmek için görerek bakmayı alışkanlık haline getirmeliyiz. Sizden beklentim, bize ait ürünler üretmeniz.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °