Tarih: 22.12.2016 15:20

İnce'ye tepki: Genel Başkan olmak için...

Facebook Twitter Linked-in

TBMM Anayasa Komisyonu'ndaki görüşmeler sırasında CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, AK Parti milletvekillerine hakaret eden bir üslup kullanınca, AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat'ın tepkisi ile karşılaştı. AK Parti'li Fırat ' Bir laf söylüyorsunuz da siz de genel başkan olmak için burada şov yapmayın'dedi.

AK Parti'li Fırat ile CHP'li Muharrem İnce arasında yaşanan tartışma tutanaklara şöyle yansıdı:

Muharrem İnce (Yalova)-Değerli arkadaşlarım, bu gidiş gidiş değildir, bu gidiş iyi d eğildir, bu gidiş doğru değildir, burada Türkiye Cumhuriyetini bir belirsizliğe itersiniz, bir enkaz yaratırsınız buradan. Bu kimseye yar olmaz. Buradan vazgeçelim. Belki bir daha milletvekili olamayabilirsiniz, hiç önemli değil, olmasak da olur, problem değil.

İBRAHİM HALİL FIRAT (Adıyaman) ? Dur bir dakika Başkanım. Bir laf söylüyorsunuz da siz de genel başkan olmak için burada? (Gürültüler)

ÜNAL DEMİRTAŞ (Zonguldak) ? Ya, sen bir dinlesene gözünü sevdiğim! Ayıp değil mi ya! (Gürültüler) MUHARREM İNCE (Yalova) ? Bir dakika... Ben cevap veririm. (Gürültüler)

İBRAHİM HALİL FIRAT (Adıyaman) ? Sen benim milletvekili olmama ne karışıyorsun?

BAŞKAN ? İbrahim Bey, Sayın Fırat? (Gürültüler)

MUHARREM İNCE (Yalova) ? Ben merak etmiyorum arkadaşlar. Acele etmeyin. Benim ne olacağım benim partimde seni ilgilendirmez. Ben kapıcı da olurum?

İBRAHİM HALİL FIRAT (Adıyaman) ? Benimki de seni ilgilendirmez. Biz de, kapıcı da oluruz, her şey de oluruz.

MUHARREM İNCE (Yalova) ? ?Benimki de seni ilgilendirmez.? diyemezsin. Sen partine istediğin kişiyi genel başkan yaparsın, ben ona karışamam.

MUHARREM İNCE (Yalova) ? Ben karışmıyorum. Türkiye Cumhuriyeti babanın çiftliği değildir senin, tamam mı? Türkiye Cumhuriyeti babanın çiftliği değildir!

İBRAHİM HALİL FIRAT (Adıyaman) ? Sizin de babanızın çiftliği değildir Bana bunu söyleme hakkınız yoktur. Ben de aynısını size söylüyorum.

BAŞKAN ? Sayın İnce?(Gürültüler)

İBRAHİM HALİL FIRAT (Adıyaman) ? Sen burada milletvekillerine hakaret edemezsin!

 MUHARREM İNCE (Yalova) ? Ben kimseye hakaret etmedim, arkadaşın zoruna gitmiş olabilir söylediklerim ama orada hakaret unsuru yok.

BAŞKAN ? ?Milletvekili olursun, olmazsın.? falan, biz de ona karar veririz, ayrı mesele. Görüşlerinizi açıklayın, tamam, ama buradaki arkadaşları itham eden bir şey olmasın. Buyurun.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —