YOĞURTLU KURU SEBZE

YOĞURTLU KURU SEBZE

Kurutulmuş sebzeler, geleneksel mutfağımızın vazgeçilmez unsurlarındandır. İşte size Yoğurtlu Kuru Sebze yemeğinin tarifi...

 

Kuru sebze tüketimi, konserve veya dondurulmuş gıdalardan daha sağlıklıdır. Kansorejen riski yoktur. Üstelik suyu çekilip kuruyan sebzede lezzet yoğunlaşması olduğundan daha nefis olur.

Yazın kurutup mutfağınızın bir köşesine astığınız veya çarşıdan aldığınız kuru sebzeler, en sıkışık zamanlarda yardımınıza yetişir. Kuru sebzeleri etle pişirip ana yemek yapabileceğiniz gibi yoğurtlayıp salata olarak da tüketebilirsiniz.

 

 

YOĞURTLU KURU SEBZE

Eşit miktarda patlıcan, biber ve domates kurusunu haşlayın. Domates kuruları diğerlerine göre daha yumuşak olduğundan sıcak suda bekleterek de aynı kıvama getirebilirsiniz.

İri olan sebzeler varsa doğrayın.

Haşlanmış sebzeleri iki türlü yoğurtlayabilirsiniz.

Birincisi; ince kıydığınız bir baş soğanı bir iki kaşık zeytinyağında öldürün. Sonra sebzeleri ve tuzu ekleyip biraz kavurun. Soğuyunca üzerine sarmısaklı yoğurt dökerek ikram edin.

Daha sağlıklı tüketmek isterseniz haşlanmış sebzelere sarmısaklı yoğurt dökün. Arzu ederseniz üzerine bir-iki kaşık zeytinyağında kızdırdığınız nane, kırmızıbiber karışımından gezdirin.

Âfiyet olsun.