Tarih: 15.06.2017 17:03

Riva arazisinin yeni sahibi belli oldu

Facebook Twitter Linked-in

 

Galatasaray Spor Kulübü'nün İstanbul'daki Riva arazisi için nihai ihale bugün yapıldı. Fema İnşaat-KLV İnşaat İş Ortaklığı ihaleyi kazanırken, ortaklar satış değeri olarak 3 milyar 100 milyon lira taahhüt etti. Şirket payı olarak 1 milyar 178 milyon önerildi.

Şirket payının yüzde 20'si Emlak Konut'un, yüzde 80'i ise Galatasaray'ın olacak. Sarı-Kırmızılı kulübün payına 942.4 Milyon TL düşecek

Uzun süredir ihalesi beklenen arsa için yapılan ilk oturumda en yüksek teklif Dap Yapı şirketi Eltes İnşaat?tan gelmişti. Şirket, satış geliri için 1 milyar lira önerdi, şirket payı olarak da yüzde 10?a denk gelen 100 milyon lira teklif etti. İkinci yüksek teklif ise Fema İnşaat-KLV İnşaat İş Ortaklığı?ndan gelmişti.Riva arazisinin yeni sahibi Fema-KLV İnşaat ortaklığı oldu

Ortaklık satış geliri için 400 milyon lira teklif ederken, şirket payı için de yüzde 25 (100 milyon lira) dedi.

 

 

İKİ FİRMA DA ANKARA MERKEZLİ

İhalede en yüksek teklifi veren ortaklıkta yer alan KLV İnşaat ve Fema İnşaat Ankara merkezli iki firma. KLV'nin sahibi Mehmet Kılavuz, Fema'nın sahibi ise Muzaffer Şakar. 


Galatasaray?ın sponsoru olan Timur Gayrimenkul, Makro İnşaat ile ortak katıldığı ihalede satış geliri için 100 milyon, şirket payı için de 20 milyon önermişti. Teknik Yapı ve Fuzul Yapı-İstanbul Teknik- Gökkar Madencilik de 100 milyon satış geliri ve yüzde 20 şirket payı teklif etmişti. Dağ Mimarlık satış geliri için 200 milyon derken, Ege Yapı- Çalışkan İş Ortaklığı 300 milyon, Yılmaz İnşaat 200 milyon, Nuhoğlu İnşaat ise 262.5 milyon demişti. Bugün ise saat 14:30?da başlayan ikinci oturumda açık arttırma ile arsa sahibi belli oldu.

 

kaynak:hürriyet

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —