İstanbul'daki toplantıda Kırım krizi çıktı!

Ukrayna ve Rusya arasında uzun süredir yaşanan Kırım krizi İstanbul'daki Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi Genel Kurulu'na taşındı.

Güncel 6.07.2017 00:48:31 0
İstanbul

 

İstanbul'daki Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Genel Kurulu'nda, Rusya ile Ukrayna heyetleri arasında Kırım krizi çıktı. Ukrayna heyeti, 'Rus heyetinde yer alan Kırımlı Shpaerov'un yasal yoldan seçilmiş bir milletvekili olmadığını' savundu ve toplantıdan çıkarılmasını istedi. Kararı, oluşturulacak komisyon verecek. O karara kadar, Kırımlı siyasi toplantılara katılamayacak.


Bir tarafta ukrayna, diğer tarafta Rusya. İki ülke uzun süredir yaşanan Kırım krizini İstanbul'daki Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi Genel Kurulu'na taşıdı.

Genel Kurul kurallarına göre üye ülkeler, seçim geçirirlerse, seçilen milletvekilleri KEİPA üyesi olarak onay alması gerekiyor. Ancak, Ukrayna heyeti, Rus tarafındaki Kırımlı milletvekili, Rusya Devlet Duması Üyesi Pavel Shpaerov ismine itiraz etti. Gerekçesi, Rusya tarafından işgal edilen Kırım'ın temsilcisi olamayacağıydı.

Ukrayna heyeti, Shpaerov'un genel kuruldan çıkarılmasını istedi. Ukrayna'nın isteği üzerine Shpaerov, komisyonun vereceği karara kadar Genel Kurul'dan çıkarıldı.

 

kaynak:ntvhaber

 

 


Pazartesi 18.8 ° / 7.9 °
Salı 19.3 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.5 ° / 11.1 °