?Basının çok sesliliği demokrasinin teminatıdır?

Basından Sansürün kaldırılışının 109. Yıldönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle açıklamada bulunan Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen, Basın özgürlüğünün demokrasilerde çok seslilik ilkesinin işl

Güncel 23.07.2017 17:48:43 0
?Basının çok sesliliği demokrasinin teminatıdır?

 

 24 Temmuz Basın Bayramı ve Basından Sansürün kaldırılışının 109. Yıldönümü nedeniyle açıklamada bulunan Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen, ?Çanakkale cephesinde, Seyit Ali zırhlı İngiliz gemisini batıran ve savaşın seyrini değiştiren 215 kilogramlık ağır top mermisini tek başına nasıl sırtlamışsa, Kurtuluş savaşında Telgrafçı Manastırlı Hamdi ölümü pahasına telgrafı nasıl yollamışsa, 15 Temmuz darbe gecesi ve demokrasi ile Cumhuriyeti töhmet altına almak isteyen tüm saldırılarda tavrını devletinin bekasından, vatanın bölünmez bütünlüğünden yana alan basın mensubu arkadaşlarımız tıpkı, Kurtuluş savaşında İzmir?de Gazeteci Hasan Tahsin?in Yunan askerine İzmir'de ilk kurşunu sıktığı gibi namlusunu milletine uzatmış olan vatan hainlerine karşı da yine silahlarıyla bu alçakça saldırıya karşı kurşunlarını sıkmışlardır. Ancak basın mensubu arkadaşlarımızın yine silahı her zamanki gibi kalemleri fotoğraf makinaları ve kameraları olmuştur. Hepsini canı gönülden kutluyorum? diye konuştu.

 

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VAZGEÇİLMEZ ŞARTIMIZDIR

Düşünce özgürlükleri çerçevesinde siyasal iktidar da dahil olmak üzere her kurum ve kuruluşun gazetecilik ilke ve sınırları içerisinde yapıcı bir şekilde eleştirilmesinin ve haberinin yapılmasının önünün açılması gerektiğini belirten Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen, ?Bağımsız ve tarafsız olarak, toplumun bilinçlendirilmesi ve demokrasinin gelişmesi için canla, başla, yağmur, çamur demeden her türlü zor şartlar altında mücadele eden basın çalışanlarının demokratik ve özlük hakları mutlaka arttırılmalı, günümüzün ağır şartlarında çalışmalarının karşılığını mutlaka almalıdırlar. Bu konuda sadece basın mensuplarına, basın meslek kuruluşlarına değil aynı zamanda siyasi irade ile hükümetlere de önemli görev düşmektedir? şeklinde konuştu.

Gazeteciler edindikleri bilgi ve belgeleri kamuoyuna en hızlı ve sağlıklı bir şekilde ulaştırma gibi çok önemli bir görevi kendilerine misyon edinmişlerdir? diyen Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özen sözlerine şöyle devam etti; ?Basın özgürlüğünün demokrasilerde çok seslilik ilkesinin işletilmesinin çok önemli bir olgu olduğunu 80 Milyon Türkiye olarak 15 Temmuz gecesi ve son yaşadığımız süreçte hep birlikte net şekilde gördük. Bu doğrultuda, halkın haber alma hakkını kullanması ve kamuoyu oluşturulmasında etkin rol oynayan meslektaşlarımızın, görevlerini yerine getirirken; meslek ilkelerini ve etiğini gözetmesi de son derece önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm meslektaşlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını ve Basından Sansürün Kaldırılışının 109. Yıldönümünü Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği olarak en içten dileklerimizle kutluyoruz' dedi.

 


Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °