Erdoğan'dan gerilim yorum! Dünyada sadece ikisi arasında kalmayabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile Kuzey Kore arasında yaşanan gerilimi değerlendirdi ve bu gerilimin savaşa dönüşmemesini umduğunu söyledi.

Güncel 11.08.2017 16:07:01 0
Erdoğan

 

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Kuzey Kore-ABD arasında yaşanan gerilime ilişkin olarak 'Şu anda dünyada yaklaşık 16 ülke nükleer silahlanmada ciddi bir boyuta ulaşmış durumda. Bunların içerisinde 3 ülke var ki bunların şu anki nükleer silahlanmada ciddi bir gücü var. Temenni ederiz ki bu ABD-Kuzey Kore arasındaki bu tehditler adeta bir vuruşmaya dönüşmez. Bu, dünyada sadece ikisi arasında kalmayabilir' diyerek oluşabilecek olası bir tehlikeye işaret etmiş oldu.

Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: 'Daha farklı bir tehdit sürecini de başlatabilir. Burada bir politik neticeye dönüşmek suretiyle noktalanır diye temenni ediyorum.'

 

Cuma 27.7 ° / 16.7 °
Cumartesi 29.1 ° / 17 °
Pazar 30.8 ° / 19.7 °