'Devlet aklı, hamasetle hareket edemez'

Yeni Şafak Yazarı Kemal Öztürk bugünki yazısında 2004 yılında yayınlanan Metal Fırtına romanından bahsetti.

Güncel 11.10.2017 10:33:27 0

Yeni Şafak Yazarı Kemal Öztürk bugünki yazısında 2004 yılında yayınlanan Metal Fırtına romanından bahsetti. Roman Amerika ile Türkiye arasındaki savaşı anlatıyor ve Türkiye'nin zaferiyle bitiyordu.

Vize krizinin derinliklerini 1 Mart tezkeresiyle başlayan ilk adıma kadar götürmenin mümkün olduğunu ifâde eden Öztürk, dik duran bir ülkeye ve yöneticilerine sahip olmakla duygusal olarak övünsek de akılla hareket etmek zorunda olduğumuzu hatırlatarak şöyle devam etti:   'Akılla ve ilmi siyasetle. Abdülhamid?i her seferinde bayraklaştıranların, onun ilmi siyaset dediği, ?Düvel-i Muazzama?yı? birbiriyle dengeleyen siyasetini neden örnek almıyor acaba?

Gücümüzün sınırı belli. Kaynaklarımız, ekonomimiz ve savunma sanayimiz ortada. Ortadoğu zemini tarihinin en kaygan ve en zor günlerini yaşarken, kimin dost, kimin düşman olduğu bilinmezken, sağlam adım atmamız gerekiyor. Allah korusun.

HAMASET DEĞİL, AKIL AĞIR BASACAKTIR

Varsın sosyal medyada, gazetelerde, televizyonlarda Mehter Marşı'yla sloganlar atılsın.

Varsın muhalefet, ?5 bin kişilik milis kuvveti? hazır diye hamaset yapsın. Yakında göreceğiz, hamaset değil, akıl ağır basacaktır.

Çünkü devlet aklı hamasetle hareket edemez. Bin yıllık devlet geleneği, böyle kriz anlarında nasıl davranması gerektiğini hamasi sloganlara bakarak ayarlamaz.

Az konuşup, çok iş yapmamız gerekiyor. Ayaklarımızın üzerinde durmak ve bize had bildirmeye kalkan bu ülkelerin gücünü yakalamamız lazım. Bilimden teknolojiye, ekonomiden savunma sanayiine kadar büyük hamleler yapmak zorundayız. En baştaki görevimiz de milli birliği oluşturmaktır.'


Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °
Pazartesi 25.3 ° / 17.8 °