Çölaşan'ın unuttuğu manşet: 'Bir ucundan girer, diğerinden çıkarız'

Sözcü yazarı Emin Çölaşan bugünki köşe yazısında hâfıza-i beşerin nisyan ile ma'lûl olduğu atasözünü hatırlatan bir yazıya imzâ attı.

Güncel 11.10.2017 17:09:43 0
Çölaşan

Sözcü yazarı Emin Çölaşan bugünki köşe yazısında hâfıza-i beşerin nisyan ile ma'lûl olduğu atasözünü hatırlatan bir yazıya imzâ attı.

Çölaşan, 'Peki bizbu şten ne kazandık,nbilen var mı? 'başlıklı yazısında  Ak Parti iktidarına kadar Suriye ile kardeş kardeş sınır komşusu yaşadığımızı, 911km ortak sınırımızda bir iki ufak tefek kaçakçılık dışında saldırı ve terör olayı yaşanmadığını ifâde etti.    Şimdi biraz geriye gidelim.

1998 yılında Türkiye, PKK lideri Öcalan'ın Suriye'den çıkarılmasını istemiş ve peş peşe sert açıklamalarda bulunmuşu. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki hudut birliğini ziyareti esnâsında,  'Bazı komşularımız, özellikle ismini açıkça söylüyorum Suriye gibi komşular iyi niyetimizi yanlış tefsir ediyorlar. Her fesat Suriye?den çıkıyor. İyi niyetimize karşılık alamazsak her türlü tedbiri almaya hak kazanırız. Artık sabrımız kalmadı' demişti. 

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ise, 'Suriye'ye karşı mukabelede bulunma hakkımızı saklı tuttuğumuzu ve artık sabrımızın taşmak üzere olduğunu bir kere daha tüm dünyaya ilan ediyorum.' açıklamasını yapmıştı.  

Emin Çölaşan'ın köşe yazarlığı yaptığı Hürriyet gazetesi ise 7 Ekim tarihinde, bir generalin 'Eğer bir savaş çıkarsa ve emir verilirse sabah Suriye sınırından geçeriz öğleden sonra ise Şam?da oluruz' açıklamasını, 'Bir ucundan girer diğerinden çıkarız' şeklinde manşet yapmıştı.  

 

 

Salı 35.2 ° / 23.5 °
Çarşamba 36.7 ° / 22.6 °
Perşembe 39 ° / 24.2 °