Selçuk Özdağ'dan Manisalılara bir müjde daha!

Selçuk Özdağ

Manisa merkez ve ilçelerinde depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okullar bir bir yıkılıp yerine yenisi inşa ediliyor.

Manisa merkez ve ilçelerinde depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okullar bir bir yıkılıp yerine yenisi inşa ediliyor. Yürütülen çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Milli Eğitim Bakanlığı uzman heyetinin yaptığı incelemeler sonucu, bin 130 okuldan il genelinde 8 okulun riskli olarak tespit edildiğini belirtti.

Özdağ, ?Bu okullardan 4?ü yıkılarak yerine yenisi yeniden inşa edilecek, 3 okulla ilgili öğrenci sayısının az olması nedeniyle Manisa İl Müdürlüğümüzden görüş bekleniyor, bir okulla ilgili ise deprem tahkiki sonucunun gelmesini bekliyoruz? şeklinde konuştu.

 Özdağ, yapılan incelemeler sonucunda Manisa merkez ve ilçelerinde depreme karşı dayanıksız olduğu tespit edilen okulların yıkılarak yeniden inşa edileceğini ve öğrencilerin güven içinde öğrenim gördüğü eğitim yuvaları haline getirileceğini dile getirdi. Konuyla ilgili yapılan incelemeler neticesinde 8 okulun tespit edilerek 2017 yılı temel eğitim kurumları yapım programına alınmasının teklif edildiğini kaydeden Özdağ, ?Bu okullardan Akhisar Çamönü Ertuğrul Özçubukçu İlkokulu, Kırkağaç Edip Bayat İlkokulu, Yunusemre Muradiye Cumhuriyet İlkokulu ve Saruhanlı Azimli İlkokulu ile ilgili olarak yıkım kararı alınarak yerine yeni binaların yapılmasına kararı verilmiştir. Yine bu okullarımızdan Selendi Atatürk İlkokulu, Şehzadeler Karaağaçlı İlkokulu ve Turgutlu Çıkrıkçı Yaşar Kazimet Aybars Ortaokulu ile ilgili öğrenci sayısının az olması nedeniyle Manisa Milli Eğitim İl Müdürlüğü görüşü beklenmekte, Akhisar Vehbi Bakırlıoğlu İlkokulu ilgili de deprem sonucu raporu beklenmektedir. Gönül ister ki afetler hiç yaşanmasın ama deprem de Türkiye?nin kaçınılmaz bir gerçeği. Bu nedenle okullarımızı depremlere dayanıklı hale getiriyoruz. Artık Manisa merkez ve ilçelerinde eski ve depreme dayanıksız okul kalmayacak. Öğrencilerimiz yeniden inşa ettiğimiz güçlü okullarımızda güven içinde eğitimlerine devam edecek? dedi.

?Yeni nesilleri fikri, edebi, tarihi, siyasi ve içtimai mevzularda iyi yetiştirmek mecburiyetimiz vardır? diyen Özdağ, sözlerine şöyle devam etti:

 ?Nurettin Topçu, Mümtaz Turhan, Erol Güngör, Ali Fuat Başgil, Cemil Meriç, Necip Fazıl, Seyit Ahmet Arvasi, Dündar Taşer, Fethi Gemuhluoğlu, Samiha Ayverdi, Ahmet Kabaklı, Mehmet Kaplan, Ahmet Hamdi Tanpınar gibi isimlerin fikrî yönlerini yeni nesillere iyi anlatmalı ve kendilerine bu mütefekkirlerin görüşleri ışığında bir yol haritası çizmek durumunda olmalıyız. Bu yol haritası ise ilkokul yıllarından itibaren belirlenmelidir. Millî eğitim politikamız baştan ayağa yerli ve millî olmalıdır. Vatan sevgisi ise imandandır. Medeniyet ve kültürü ihmal eden toplumların iflah olduğu görülmemiştir. Ancak bu medeniyet ve kültür telakkilerini oluştururken ideolojik bağnazlık içine girilmeden, Türk toplumunun beş bin yıllık kültür ve medeniyeti gözetilerek ivedilikle bu meseleye eğilmek farz olmuştur. Ahmet Erol Güngör'ün deyişiyle vatan sevgisinin maya tutması için insanlarımıza sosyolojik ve psikolojik terbiye şarttır. Bu da biz siyasetçilerin olduğu kadar kültür adamlarının ve ilim adamlarının da görevidir. Özellikle gençlerimize yürüyecekleri yol haritasını vermek boynumuzun borcudur.?